Hrvatska

REAKCIJA: Osječki HSP oštro osudio slučaj skrvnavljenja groblja Sv. Ane u Osijeku

Hrvatska policija rijetko ili nikada ne pronađe počinitelje.

Piše: PolitikaPlus

Osječki HSP u subotu je oštro osudio jučerašnji slučaj skrvnavljenja groblja Sv. Ane u Osijeku, navodeći da je to samo jedan u nizu sličnih ili istih događaja u zadnje vrijeme  u Hrvatskoj, a da hrvatska policija rijetko ili nikada ne pronađe počinitelje.


 "Kada netko na zidu najstarijeg osječkog groblja, groblja sv. Ane 2016. napiše na ćirilici 'Klat ćemo Hrvate' i 'ovo je Srbija' uz četiri ćirilična slova "S", prosječan stanovnik Osijeka ne može osjetiti ništa drugo doli gađenje prema počiniteljima tog čina. Ujedno i zabrinutost i strah jer nema drugo vremena da je pod istim znakovljem razaran grad Osijek a bradate spodobe su nakon okupacije marširale Vukovarom i pjevale 'Klat ćemo Hrvate'", priopćio je HSP.


 U toj stranici drže da je to "rukopis koji u zadnje vrijeme preplavljuje Hrvatsku s jasnim ciljem vraćanja na staro".


 HSP je pozvao policiju na hitnu reakciju kako bi se, navode, taj proizvod Milanovićeve politike "mi ili oni"  konačno zaustavio.


 Zasad nepoznati počinitelj u petak je na zidu groblja Sv. Ane u Osijeku ispisao više ćiriličnih grafita neprimjerenog i uvredljivog sadržaja, doznaje se u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi, u kojoj kažu također da je dojava o događaju zaprimiljena oko 11 sati i da su grafiti u međuvremenu prebojani. Neslužbeno se doznaje da je počinitelj ispisao četiri ćirilična slova "S", natpis "Ovo je Srbija" i druge poruke neprimjerenog sadržaja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ćirilica, hsp osijek, osijek, hsp