Tehnologija

HAK: Zbog prometne nezgode na A1 u smjeru Zagreba voziti opreznije

Iz HAK-a također upozoravaju i kako se na 426. kilometru, kod naplate Zagvozd u smjeru Zagreba, vozi jednim trakom, usporeno. Na autocesti A1 pred naplatom Lučko (u oba smjera), kao i na naplati Demerje nema dužih čekanja.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog prometne nezgode na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče na 82. kilometru između čvorova Bosiljevo II i Otočac vozačima se savjetuje opreznija vožnja u smjeru Zagreba, poručuju u nedjelju iz Hrvatskog autokluba(HAK).


Iz HAK-a također upozoravaju i kako se na 426. kilometru, kod naplate Zagvozd u smjeru Zagreba, vozi jednim trakom, usporeno. Na autocesti A1 pred naplatom Lučko (u oba smjera), kao i na naplati Demerje nema dužih čekanja.


Pojačan je promet na A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Zagreb-Goričan, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, Ličkoj i Jadranskoj magistrali, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici.


Na cestama u Istri te na prilazima turističkim središtima i u trajektnim lukama promet je također pojačan pa se vozači pozivaju na oprez.


Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj i Lici, a treba voziti opreznije po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u središnjoj Hrvatskoj i Lici. 


Iz HAK-a podsjećaju vozače da u uvjetima smanjene vidljivosti moraju voziti sa upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.


Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona je od 12 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju. 


Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1.


Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima, a trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak