Tehnologija

STANJE NA CESTAMA: HAK: Vjetar i mokri kolnici otežavaju promet

Trajekti i katamarani zasada plove prema redu plovidbe.

Piše: PolitikaPlus

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, dok vjetar ograničava promet na dionicama nekih autocesta i cesta, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub.

 

 Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca-DC50 i DC27); dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Delnice (obilazak je Starom cestom kroz Gorski kotar – DC3); dionica Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene – DC8; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

 

 Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je na autocesti A7 između čvorova Orehovica i Šmrika te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga dodatno zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

 

 Jak vjetar povremeno puše i na autocestama: A1 između Skradina i Biska, A6 Rijeka-Zagreb između Orehovice i Kikovice, na riječkoj obilaznici na mostu Rječina te A7 GP Rupa-čvor Diračje (otvorene za sve skupine vozila, vozi se uz ograničenje brzine). Na autocesti A1, iznimno dionica između čvorova Maslenica i Posedarje samo u smjeru Splita otvorena je za sve skupine vozila.Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni zemlje i kamenja, navodi HAK koji savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

 

Podsjeća vozače da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana voze sa upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena. Prekinut je promet na državnoj cesti DC70 između Omiša i Blata na Cetini u mjestu Gata, zbog pada stabla na kolnik.  Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima na ulasku: Metković; na izlasku Bregana i u oba smjera Macelj. U prekidu je brodska linija Mali Lošinj - Unije - Susak.

 

Trajekti i katamarani zasada plove prema redu plovidbe.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAK, PROMET