Crna kronika

AZILANTI: Dvojica Afganistanaca stradali na željezničkoj pruzi u Kutini

Nesreća se dogodila sinoć oko 19,30 sati, u Ulici Stjepana Radića u Kutini, kada je na dvojicu afganistanskih državljana naletio međunarodni vlak.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dvojica afganistanskih državljana, od 16 i 17 godina, tražitelja međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj, ozlijeđena su u Kutini, u naletu vlaka na magistralnoj pruzi Novska – Dugo Selo,  priopćila je u srijedu sisačko-moslavačka policija.

 

Nesreća se dogodila sinoć oko 19,30 sati, u Ulici Stjepana Radića u Kutini, kada je na dvojicu afganistanskih državljana naletio međunarodni vlak, kojim je iz Izmira u Turskoj,  prema njemačkom gradu Hamburgu, upravljao 46-godišnji strojovođa.

 

Dvojica afganistanskih mladića, tražitelja međunarodne zaštite u Hrvatskoj, hodali su željezničkom prugom s još dvojicom svojih sunarodnjaka, iz smjera Zagreba prema Kutini.  Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su 17-godišnjaku ustanovljene teške tjelesne ozljede opasne po život, dok je 16-godišnjak lakše ozlijeđen, navode iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

 

Tijekom obavljanja očevida od 19,30 do 22,25 sati željeznički je promet na navedenoj dionici pruge bio obustavljen. Policijski službenici će o ovom događaju Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku proslijediti izvješće.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SISAK, PRUGA, AZILANTI