Hrvatska

IZBORI: Most: Mladi moraju sami odlučivati o svojoj budućnosti

'Mladi, uzmite sudbinu u svoje ruke.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na predizbornoj konferenciji za medije „Mladi su osvajači hrvatske budućnosti“ održanoj na Dječjem trgu u zagrebačkom naselju Španskom, kandidati Mosta nezavisnih lista su poručili da politika mladim ljudima mora dati mogućnost da sami odlučuju o svojoj sudbini, a ne da im sudbine kroje političari koji ih se sjete samo u predizborne svrhe.


„Mladi, uzmite sudbinu u svoje ruke“, poručio je nositelj liste za I. Izbornu jedinicu Vlaho Orepić, upozoravajući na probleme u školstvu i sportu. Politiku treba natjerati da  omogući i definira formalnopravne uvjete kako bi mladi o svojoj sudbini mogli odlučivati sami, rekao je.


„Gospodin Plenković i Milanović nemaju iskustvo svih problema koje je prošla naša domovina od svog osnivanja do danas, te ne mogu ni razumjeti ovo o čemu danas govorimo. Bit ću slobodan reći da na svojim kostima imam iskustvo, od stvaranja pa do svih problema koje dijele građani. Moja me životna sudbina potaknula da radim to što radim, pokušavajući  promijenti situaciju u kojoj se nalazimo “, kazao je Orepić.


„U ozbiljnoj smo situaciji, promjene sad ili nikad,“ rekao je i pozvao građane da izađu na izbore i "dignu kvalitetu hrvatskog političkog bića". 

 

Dodao je kako je osnovnoškolska dob važna za razvoj čitavog niza motoričkih sposobnosti, a školski programi su uglavnom obrazovnog karaktera, dok su razvojni zapostavljeni, kazavši kako to treba uvažiti kada se nastavni program definira.

 

Osvrnuo se na probleme sporta rekavši da se trud olimpijaca vidi i čuje jedino kada se osvoje medalje, dok su sportaši u Hrvatskoj sustavno zapostavljeni.

 

„Želio bih da mediji istraže kolike plaće imaju ljudi iz Olimpijskog odbora, primjerice predsjednik i tajnik i, nasuprot tome, koliko hrvatski olimpijci zarađuju kroz godinu za život. Taj sustav se mora mijenjati, kao i način na koji se biraju treneri i koje programe oni moraju proći“, kazao je. Problemi hrvatskog sporta trebaju se sustavno mijenjati kako bi se došlo do boljih rezultata, rekao je.


Gost na konferenciji za novinare bio je hrvač i hrvatski olimpijac Božo Starčević. „Naši sportaši su srcem osvojili medalje, dok se za saveze koji raspolažu velikim svotama novca, moramo upitati gdje su. To je pokazatelj da novac nije ključni element“, kazao je.

 

Rekao je da se politika uglavnom bavi mladima u predizborne svrhe, dok se on bavi životom te da je to njegova politika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kampanja, mladi, most, izbori