Hrvatska

PRIJETNJE: Zbog prijetnji bivšoj premijerki Kosor pritvoren 66-godišnjak

Pozvonio na ulazna vrata stana istovremeno prekrivši jednom rukom tzv. špijunku dok je drugom rukom i nogama lupao po vratima stana te vikao i prijetio.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 66-godišnjaku uhićenom nakon što je u ponedjeljak ujutro prijetio bivšoj premijerki Jadranki Kosor na vratima njena stana.


Istražni zatvor zatražilo je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo koje je 66-godišnjaka, nakon ispitivanja, osumnjičilo za prijetnju.


Tužiteljstvo je objavilo da je osumnjičeni u ponedjeljak oko 8,10 sati došao do stana bivše premijerke i, u nakani da ju ustraši, pozvonio na ulazna vrata stana istovremeno prekrivši jednom rukom tzv. špijunku dok je drugom rukom i nogama lupao po vratima stana te vikao i prijetio.


"Njegove riječi i ponašanje su kod oštećenice izazvale osjećaj straha i zabrinutosti za njezin život i život članova njezine obitelji", izvijestilo je tužiteljstvo na svojoj internetskoj stranici dodajući da je u vrijeme incidenta u stanu bila i majka bivše premijerke.


Nakon događaja Kosor je medijima kazala da je riječ o muškarcu koji je već duže vrijeme "maltretira zivkajući je telefonom".


"Radi se o osobi koja mi sustavno prijeti, ali danas se prvi put pojavio pred mojim vratima. Pozvala sam policiju i oni su ga odveli. Činjenica jest da mene svi poznaju pa neki ljudi koji imaju poteškoća, koji su bolesni - targetiraju mene. To je jako neugodno, izložena sam prijetnjama, ta me osoba često zove s različitih brojeva, s govornica... Bilo je neugodno jutros, jako neugodno, ali moram pohvaliti policiju, vrlo brzo su došli... Ne znam što će biti dalje s tim slučajem", kazala je Kosor u ponedjeljak za N1.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prijetnje, jadranka kosor, policija