Hrvatska

RAZVOJ GOLF: "Istupi Mara Kristića i Zelene akcije pokazuju da su znali za sadržaj presude prije njezine objave"

Tvrtka Razvoj golf ocijenila je u subotu kako istupi saborskog zastupnika Mosta Mara Kristića u petak, kao i Zelene akcije u subotu pokazuju da su znali za sadržaj presude Upravnog suda u Splitu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Tvrtka Razvoj golf ocijenila je u subotu kako istupi saborskog zastupnika Mosta Mara Kristića u petak, kao i Zelene akcije u subotu pokazuju da su znali za sadržaj presude Upravnog suda u Splitu kojom je ukinuto rješenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode o prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš izgradnje sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem na Srđu, i prije njezine objave.


Kako navode u svojoj reakciji na jutrošnju konferenciju za novinare Zelene akcije i Inicijative Srđ je naš, kao i izjave Mostovog saborskog zastupnika iz Dubrovnika Mara Kristića, ''Upravni sud u petak nije zaključio da projekt golfa ima štetan utjecaj na okoliš''.


''Iz usmenog obrazloženja presude, jer pisani otpravak još nije napravljen, proizlazi da je rješenje poništeno radi jedne formalne pogreške odluke Ministarstva, a to je da Studijom nisu obuhvaćena i zemljišta koja su izvan obuhvata projekta. Sud nije zaključio da projekt ima štetan utjecaj na okoliš, nego je rješenje Ministarstva ukinuto zbog pogreške u proceduri. Tvrtka Razvoj golf podnijela je zahtjev za procjenom utjecaja na okoliš koja uključuje i dvije turističke zone, međutim, na zahtjev Ministarstva, isto nije bilo predmetom Studije'', navode iz Razvoj golfa.


Ocijenili su i kako su izjave Kristića i Zelene akcije potvrda njihovih tvrdnji da su zastupnici Mosta znali za sadržaj jučerašnje odluke Suda, i prije nego li je ista objavljena, a ponovili su i izjavu prokurista te tvrtke Ivana Kusalića kako su ''djelatnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode dobili zabranu nadležnih za prisustvovanje ročištima i davanje iskaza, zbog čega je jasno kako sud nije mogao dobiti cjeloviti uvid u problematiku''.


Razvoj golf napominje da, s obzirom da je presuda donesena protiv Ministarstva zaštite okoliša i prirode kao tuženika, očekuju da to isto Ministarstvo u najkraćem roku ispravi svoje pogreške u skladu s pravilima struke i presudom suda, kako bi se projekt mogao nastaviti bez zastoja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

golf, srđ je naš, zelena akcija, maro kristić, razvoj golf, srđ