Hrvatska

NE VIDIM RAZLOGA ZAŠTO: Prgomet: 'Nećemo Mostu dati predsjednika Sabora'

Drago Prgomet komentirao je navodne Mostove uvjete za suradnju

Piše: PolitikaPlus

Gosti Pressinga na N1 bili su HDZ-ov Drago Prgomet i SDP-ov Arsen Bauk. Govorili su o rezultatima izbora. Drago Prgomet se osvrnuo i na navodne Mostove uvjete za suradnju.

 

Tonino Picula i Ranko Ostojić već su najavili kandidature. Na pitanje tko bi mogao naslijediti Zorana Milanovića, Bauk je ostao vrlo suzdržan "Ja bih se zadržao na dvojici kandidata koji su to sami rekli - Tonino Picula i Ranko Ostojić", rekao je Bauk. Prgomet je komentirao između ostalog pregovore koji su pred HDZ-om. Odgovorio je na pitanje je li Most prvo srušio Karamarka.

 

"Ja sam bio kritičan prema toj politici HDZ-a, koja se i pokazala netočnom. Isto je sada i SDP tako izgubio. Ja sam na to upozoravao, kada sam vidio da nema efekta sam izašao iz stranke", rekao je Prgomet.

 

Prgomet: Ne vidim razloga da se čeka danima

 

Na pitanje voditelja mislite li da Most svoju drugu mantru sada ostvaruje - riješiti se Zorana Milanovića, Prgomet je rekao: "Činjenica je da vjerojatno dugo nećemo imati ovakvu situaciju da su otišle dvije najnepopularnije osobe u hrvatskoj politici. To je splet okolnosti. Činjenica je da je Most oduvijek htio kadrovirati u drugim strankama. Dogodilo se što se dogodilo, splet okolnosti koji je rezultirao rušenjem vlastite Vlade, a sada gubitkom izbora".

 

Prgomet je komentirao i mogućnost scenarija odugvlačenja pregovora. "Svatko gradi svoju političku budućnost. Stranke koje će pregovarati s nama same će odrediti tempo pregovaranja. Ne vidim razloge da se čeka danima, izbjegavaju mediji", dodao je.

 

Na pitanje jesu li spremni pregovarati s HNS-om, Prgomet je rekao:"Sigurno da ima ljudi koji su spremni podržati dobar dio našeg programa i ne vidim da se ne pregovara s njima. Ponavljam, Most nam je prva opcija s kojom želimo razgovarati, poruka je poslana".

 

'Ne vidim razloga zašto HDZ ne bi imao i predsjednika Vlade i Sabora'

 

Premijersko mjesto je HDZ-ovo, nema pregovora, potvrdio je Prgomet: "Projekt s nestranačkim premijerom se pokazao neuspješnim. Normalna demokratska praksa je da relativni pobjednik da premijera. Ne vidim zašto bi se o tome razgovaralo", rekao je.

 

Rekao je da će zagovarati pravi koalicijski ugovor s jasnim zadacima tko što mora napraviti. Na konstataciju da Most navodno želi predsjednika Sabora, Prgomet je odgovorio je li mu to prihvatljivo

 

"Ne. Kada pogledate rezultate, ne vidim razloga zašto HDZ ne bi imao i predsjednika Vlade i Sabora", rekao je Prgomet.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

drago prgomet, most