Hrvatska

MARIJANA PETIR: Pozivam gospodina Beljaka da prizna vlastitu odgovornost i odstupi s mjesta predsjednika stranke

Ova odluka gospodina Beljaka izraz je straha moje najave da ću se kandidirati za predsjednicu stranke...

Piše: PolitikaPlus

Nakon što je predsjednik HSS-a Krešo Beljak na izvanrednoj konferenciji za medije objavio da privremeno udaljuje iz stranke oko 100 članova HSS-a, uključujući Marijanu Petir i Darka Korena stigle su i prve reakcije.

 

Marijana Petir oglasila se na Facebook stranici. Između ostalog napisala je da je ta Beljakova odluka izraz straha zbog njene najave da će se kandidirati za predsjednicu stranke.

 

"Nisam primila nikakvu odluku o svojoj suspenziji, koju je gospodin Beljak najavio prije nekoliko trenutaka. Ova odluka gospodina Beljaka izraz je straha moje najave da ću se kandidirati za predsjednicu stranke te mojom suspenzijom želi onemogućiti moju kandidaturu na unutarstranačkim izborima i stvoriti uvjete da nastavi sa sustavnim razaranjem HSS-a. Gospodin Beljak uništio je ugled HSS-a i mora otići. Nije bio iskren prema stranačkom članstvu, sklopio je koaliciju koju članstvo nije podržalo, a koja je rezultirala porazom na parlamentarnim izborima, te se sada želi riješiti svih onih koji se ne slažu sa smjerom kojim želi stranku povesti, a to je u propast. Pozivam gospodina Beljaka da prizna vlastitu odgovornost i odstupi s mjesta predsjednika stranke, povuče najavljene suspenzije te raspiše unutarstranačke izbore na kojima će članstvo HSS-a imati priliku izabrati kojim smjerom želi ići", napisala je Petir na Facebooku.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

krešo beljak, hss, marijana petir