Svijet

DOBRODOŠLICA JE JAMSTVO: Papa Franjo: Dobrodošlica migrantima najbolje je jamstvo protiv terorizma

Otvaranje vrata migrantima najbolji je način sprečavanja terorističkih djela vođenih mržnjom.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Otvaranje vrata migrantima najbolji je način sprečavanja "terorističkih djela vođenih mržnjom", rekao je papa Franjo u subotu ponovivši svoju zabrinutost za milijune ljudi koji su pobjegli pred ratovima i siromaštvom.

 

Papine primjedbe iznesene na susretu sa skupinom isusovaca stižu u doba dok se Europa bori s najvećim priljevom izbjeglica nakon Drugog svjetskog rata i bijesa dijela njemačke javnosti zbog migracijske politike dobrodošlice.

 

"Ohrabrujem vas da primite izbjeglice u svoje domove i zajednice tako da njihova prva iskustva u Europi nisu traumatična iskustva spavanja na hladnoći na ulicama, već topla ljudska dobrodošlica", rekao je papa Franjo.

 

"Upamtite da je autentična gostoljubivost duboka vrijednost Evanđelja koje njeguje ljubav i naše je najbolje jamstvo protiv terorističkih djela vođenih mržnjom", kazao je.

 

"Tragično je da je više od 65 milijuna ljudi silom raseljeno diljem svijeta. Te su brojke bez presedana i ne možemo ih ni zamisliti. Broj raseljenih u današnjem svijetu sada je veći od ukupnog broja stanovnika Italije", rekao je Papa.

 

Franjo, sin talijanskog iseljenika u Argentini, predani je zagovornik prava migranata i ostalih obespravljenih ljudi. Ranije ove godine posjetio je izbjeglički kamp u Grčkoj i vratio se u Vatikan sa 12 Sirijaca, kojima je ponuđen smještaj u katoličkoj zajednici u Rimu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

papa franjo, vatikan, migranti