Hrvatska

LAKŠE JE IĆI NA ŽENE NEGO NA MUŠKARCE : Zašto nitko ne reagira na šovinističke uvrede upućene hrvatskim političarkama?

Stručnjakinja za komunikaciju na internetu Mia Biberović zapaža da kada je riječ o muškarcima, komentiraju se njihov stav, potez i ponašanje. Ako je riječ o ženama - njihov izgled.

Piše: PolitikaPlus/Rtl.hr

"Ne prepadnem se, nego osjetim prije svega užasan bijes zbog nemoći. Bijes što tima, a među takvima su i žene, ne mogu odgovoriti. Ja sam se često srela primjerice sa 'začepi gubicu', 'ako je ti ne začepiš, začepit ćemo ti je mi' i onda u nastavku sve sa čime se može zažepiti usta. Jako vulgarno, odvratno i ispod svake razine. Ali nisam naišla da se učestalo tako vrijeđa muške političare", kaže bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor za Vijesti RTL-a.

Vesna Škulić  iz SDP-a ima slične problema, ali odlučila je da neće šutjeti. Tek što je najavila kandidaturu za predsjednicu SDP, na svoju je adresu počela dobivati strašne uvrede. "Na žalost, žene s ivaliditetom su dvostruko diskriminirane, i zato što su žene, i zbog invaliditeta, to je zapravo dvostruki udar. Ali ja to ne želim pretvoriti u negativnu priču", poručuje Škulić.

Stručnjakinja za komunikaciju na internetu Mia Biberović zapaža da kada je riječ o muškarcima, komentiraju se njihov stav, potez i ponašanje. Ako je riječ o ženama - njihov izgled.  Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

JADRANKA KOSOR, RTL, ŽENE U POLITICI, VESNA ŠKULIĆ