Regija

OPĆI KOLAPS: Gradonačelnica iz talijanske verzije Živog zida: U tri mjeseca Rim doveden do propasti

Što se događa s Rimom otkako je u talijanskome glavnom gradu na vlasti PoKret 5 zvjezdica i njegova gradonačelnica Virginia Raggi?

Piše: PolitikaPlus/Jutarnji list

"Više od polovice gradskih autobusa i više od trećine kompozicija gradskih podzemnih i nadzemnih željeznica u Rimu stalno je u depoima jer nema rezervnih dijelova, a nema ih zato što su dobavljači izgubili strpljenje s glavnim gradom koji ne plaća dobiveno, katkad godinu dana, katkad i dvije", piše Inoslav Bešker za Jutarnji list.

Stanje u Rimu je zabrinjavajuće kako u njemu vlada Virginia Raggi. "Gradska čistoća je u komi, na periferiji oko kontejnera gospodare ne samo štakori (najmanje tri po stanovniku), golubi i galebi, nego i divlje svinje i pitome lisice. Oko turističkih atrakcija opet divljaju “centurioni”, prostačine kadre razvaliti naivnog turista koji ih slika pa propusti iskeširati odokativnu tarifu, bez poreza. Roma Capitale, kako se pompozno zove od Alemannova doba, grca bez kapitala, dobrim dijelom je plijen ilegalnih kapitala, a gradonačelnica, izabrana na valu indignacije takvim stanjem, provodi tjedne u safariju na prisjednike." 
Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kolaps grada, živi zid, Virginia Raggi, pokret pet zvjezdica, rim