Hrvatska

SVI SLOŽNI: VRDOLJAK JE KRIV: Čačić: Zbog Vrdoljakovih su odluka kompanije zaradile milijarde

"U svakom slučaju ovo je kriminalan posao i trebao bi se time pozabaviti DORH", kaže Holy.

Piše: PolitikaPlus

Vrdoljak je glavni krivac i on je  pogodovao vjetro-elektranama ne misleći na posljedice za proračun, ali ni za građane, u tome se slažu Tomisla Panenić, Radimir Čačić i Mirela Holy prenosi Dnevnik.hr. 

Radimir Čačić, kojeg je u resoru gospodarstva naslijedio Ivan vrdoljak, tvrdi da su zbog Vrdoljakovih  odluka, kompanije zaradile milijarde. "Najčišće, najlegalnije, sve korektno, mi plaćamo, oni godišnje prihoduju i na kraju godine mogu platiti porez, povući dividendu i podijeliti novac, jer je njihov", kaže Čačić.

 

Mirela Holy, postupak Vrdoljaka kao i jedna od posljednjih sjednica Milanovićeve vlade, gdje je odobreno poticanje dodatnih 344 megavata struje. dovelo  jedo nejednakih kriterija za tvrtke. "U svakom slučaju ovo je kriminalan posao i trebao bi se time pozabaviti DORH", kaže Holy. Upozoravala je Holy na pogodovanje još kao zastupnica oporbe u vrijeme kukuriku koalicije.

 

"Prvenstveno je gospodin Vrdoljak kriv za nastalu situaciju, on je morao projicirati kako će se to odraziti na cijenu i naknadu uz obnovljive izvore i na kraju na cijenu električne energije za građane i tvrtke", kaže Panenić i naglašava da odgovornost mora snosit njegov predhodnik.

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

radimir cacic, Mirela Holy, TOMISČAV PANENEIĆ