Hrvatska

MIRANDO MRSIĆ: Mene i suprugu želi se kompromitirati,iznose se laži i neistine

Zabrinjavajuće je da se dokumenti koji su dio povjerljive poslovne prepiske uopće plasiraju u medije, a sve, u svrhu stjecanja jeftinih političkih bodova i...

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivši ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić (SDP) reagirao je u srijedu na, kako tvrdi, zlonamjerne i neistinite informacije koje su se pojavile u medijima i kojima se njega i njegovu suprugu želi kompromitirati vezano uz dug tvrtke Shire d.o.o. Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO).

 "Proteklih su dana u medije plasirane brojne zlonamjerne i neistinite informacije kojima se mene, a osobito moju suprugu, želi kompromitirati i uvući u umjetno konstruiranu aferu. Stoga, ovim putem želim demantirati iznesene neistine i razjasniti situaciju", piše Mrsić i navodi kako je poslovni odnos između HZZO-a i multinacionalne farmaceutske kompanije koja se spominje u medijskim objavama zasnovan 2010. godine, u razdoblju kada je njegova supruga preko svoje tadašnje tvrtke bila samo zastupnik predmetnog stranog proizvođača lijekova. Stoga, smatra Mrsić, ne postoji ni jedan opravdan argument da se taj poslovni odnos veže uz nju osobno ili mene.

 "U dopisu, koji je plasiran u medije i dostupan javnosti, jasno je navedeno kako se spomenuti poslovni odnos i sve što iz njega proizlazi odnosi na spomenutu farmaceutsku kompaniju", tvrdi Mrsić te ocjenjuje zabrinjavajućim da se dokumenti koji su dio povjerljive poslovne prepiske uopće plasiraju u medije, a sve, kako ocjenjuje, u svrhu stjecanja jeftinih političkih bodova i nanošenja štete njemu i njegovoj obitelji.

 "Vjerujem da će dvije strane riješiti sva otvorena pitanja na obostrano zadovoljstvo, a kako se radi o velikim sustavima ne vidim niti rizik da itko bude oštećen", zaključuje Mrsić u pismu.

HZZO je krajem rujna podnio Fini prijedlog za ovrhom nad tvrtkom Shire d.o.o u cjelovitom iznosu duga od 10,6 milijuna kuna, izjavio je v.d. ravnatelja Zavoda Fedor Dorčić. Riječ je o dugu koji HZZO-u duguje bivša tvrtka Dijane Šucbah Mrsić, supruge člana Predsjedništva SDP-a Miranda Mrsića. Tvrtka Shire d.o.o. (donedavno Solpharm), koju je Šucbah Mrsić lani prodala multinacionalnoj kompaniji Shire Pharmaceuticals Ireland Ltd., još od 2012. HZZO-u duguje više od 10,6 milijuna kuna. Dorčić je potvrdio skoru mogućnost zastare cijeloga predmeta, te poručio da će poduzeti sve da se to spriječi i barem dio potraživanja naplati. HZZO je pokrenuo pravni postupak i nije išao ni na kakve nagodbe sa Shireom jer, kaže Dorčić, u ovom trenutku prijedlog nagodbe ne obuhvaća iznos koji bi ih zadovoljio.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hzzo, mirando mrsić