Hrvatska

NELOJALNA KONKURENCIJA: Kristić: Podnio sam prijavu poreznom Uskoku protiv tvrtaka koje u Dubrovniku posluju s Uberom

Podnio sam osobno prijave poreznom Uskoku protiv tvrtaka koje sudjeluju u tome - izbjegavaju plaćati davanja gradu i državi...

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dubrovački gradski vijećnik liste "Srđ je Grad" Maro Kristić rekao je u srijedu na sjednici Gradskog vijeća kako je podnio prijavu poreznom Uskoku protiv tvrtaka koje u Dubrovniku rade za Uber jer izbjegavanjem plaćanja raznih davanja državi i gradu "stvaraju nelojalnu konkurenciju dubrovačkim taksistima".

 "Uber je nelojalna konkurencija. Podnio sam osobno prijave poreznom Uskoku protiv tvrtaka koje sudjeluju u tome - izbjegavaju plaćati davanja gradu i državi i moramo se boriti za interese svojih autotaksi prijevoznika. Prijevoznici Ubera ne podliježu odlukama grada, a smatram da bi Gradsko vijeće trebalo ovlastiti predsjednika da pismom obavijesti mjerodavne institucije", rekao je Kristić.


 S njime se složio i vijećnik Dubrovačkoga demokratskog sabora Pero Vićan, koji je pozvao mjerodavni dubrovački Upravni odjel da za sljedeću sjednicu pripremi materijale o tome koje su sve propuste prema gradu načinili prijevoznici koji surađuju s Uberom.


 "Uber radi kaos u Dubrovniku i ugrožava taksiste i njihove obitelji", ustvrdio je Vićan.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

UBER, PERO VIĆAN, DUBROVNIK, srđ je grad, MARO KRSTIĆ