Sport

IZBORNIK: Ante Čačić: Moramo opravdati ulogu favorita

Naš cilj je jasan, odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Da bismo tamo došli, moramo sutra prikupiti tri boda...

Piše: PolitikaPlus/Hina

Moramo opravdati ulogu favorita protiv vrlo motiviranog domaćina, kazao je na konferenciji za medije u Skadru dan prije utakmice s Kosovom izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić. 

"Vatreni" su u srijedu doputovali u albanski grad Skadar, gdje će u četvrtak odmjeriti snage s Kosovom u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Neće biti lako protiv Kosova.  U Finskoj su dobro funkcionirali kao momčad, premda su se sastali tek prije utakmice, a imaju dosta zanimljivih igrača koji su orijentirani prema naprijed. Međutim, naš cilj je jasan, odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Da bismo tamo došli, moramo sutra prikupiti tri boda", jasan je bio hrvatski izbornik Ante Čačić.

"Naravno da u nogometu postoji mogućnost da Kosovo iznenadi, vidjeli smo iznenađenja na raznim natjecanjima, no držim da je presmiono reći da će Kosovo na početku stvaranja reprezentacije to sigurno i učiniti. Mislim da će Hrvatska imati više kontrole nad igrom i više stvorenih prilika", dodao je.

Uz ranije ozlijeđene Modrića, Lovrena, Rakitića i Pjacu, posljednji trening uoči susreta morao je preskočiti i Duje Čop te će o početnoj jedanaestorici izbornik Čačić odlučiti tijekom večeri, premda već ima zacrtanu ideju.

"Neću nikoga iznenaditi s postavom, jasno je kako bi Hrvatska trebala igrati. Kosovo će igrati posebno nadahnuto, dat će svoj maksimum i trebat će nam 90 minuta velikog angažmana da bismo uspjeli prezentirati kvalitetu. Imamo veliko poštovanje prema domaćinu i nama je ova utakmica izrazito važna. Mislim da mi imamo i više iskustva na svojoj strani", zaključio je.

Utakmica Kosovo-Hrvatska igra se u četvrtak u 20.45 sati na stadionu Loro Borici koji prima 16.000 gledatelja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sporthr, ante čačić, nogomet, Kosovo, hrvatska reprezentacija, vatreni