Zagreb

GRADONAČELNIK NAJAVIO SMJENE: Bandić: Niti vlastitoj majci ne bih ovo dozvolio, nadstrešnica sutra više neće biti na Cvjetnom trgu

Ovo će biti uklonjeno do sutra navečer, a sankcije za one koji su to dozvolili, koji su izdali rješenje za to, to ćemo riješiti idući tjedan - najavio je gradonačelnik.

Piše: PolitikaPlus

Nakon što se javnost digla na noge zbog nicanja još jedne privatne terase na Cvjetnom trgu i uzurpiranja javnog prostora gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obratio se javnosti u četvrtak u 9.30 sati na temu 'Terasa na Cvjetnom trgu'.

"Sutra navečer toga više neće biti, niti vlastitoj majci ne bih dozvolio da to napravi Cvjetnom", rekao je gradonačelnik i najavio smjene odgovornih.

Hvala građanima i novinarima koji su ukazali na ovaj problem, ovo će biti uklonjeno do sutra navečer, a sankcije za one koji su to dozvolili, koji su izdali rješenje za to, to ćemo riješiti idući tjedan - najavio je gradonačelnik.

Dodao je kako će s građanima i strukom dogovoriti rješenje, pišu 24sata.

Samo desetak dana nakon što je vikao na neke ugostitelje da moraju maknuti terase s Cvjetnog poduzetnik Tomislav Horvatinčić počeo je s postavljanjem metalne konstrukcije nove terase. Nakon toga su u obranu javnog prostora ustali građani i urbanisti, a održan je i mirni prosvjed. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

CVJETNI TRG, MILAN BANDIĆ, TERASE