Svijet

NOVI NAPAD: Petero ozlijeđenih u eksploziji u Istanbulu

Eksplozija se dogodila u četvrti Yenibosna na europskoj strani Istanbula, u blizini glavne gradske zračne luke, prenosi televizija CNN-Turk.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Navodna auto-bomba eksplodirala je u četvrtak u Istanbulu u blizini policijske stanice, pri čemu je ozlijeđeno najmanje petero ljudi, objavila je turska televizija.

Eksplozija se dogodila u četvrti Yenibosna na europskoj strani Istanbula, u blizini glavne gradske zračne luke, prenosi televizija CNN-Turk.

Na mjesto nesreće stigle su mnoga vozila hitna pomoći, a televizijske snimke prikazuju nekoliko uništenih automobila i razbijeno staklo.

Svjedoci su za tu televiziju rekli kako su čuli snažnu eksploziju, kao i pucnjeve. Turska policija je zatvorila područje zbog straha od nove eksplozije.

U eksploziji je ozlijeđeno petero osoba, od kojih je jedna u teškom stanju. Svjedoci govore i o jednom jako uništenom automobilu, zbog čega se sumnja na auto-bombu. Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Tursku je ove godine pogodio niz krvavih napada militanata u njezina dva najveća grada u kojima je poginulo više desetaka ljudi, te državo stavilo na razinu najviše uzbune.

Kurdski militanti dvaput su pogodili Ankaru, a Islamska država je tri puta napala Istanbul.

U lipnju je 47 osoba poginulo u trostrukom bombaškom i oružanom napadu na istanbulskoj zračnoj luci Ataturk, za koje su vlasti optužile Islamsku državu.

U kolovozu je ubijeno 57 ljudi, od kojih je 34 bilo djece, u napadu na kurdsko vjenčanje u jugoistočnom gradu Gaziantepu, za što se sumnja na džihadiste Islamske države.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

terorizam, carigrad, istanbul, isil, eksplozija