Mojbiz

VARAŽDIN: Sajam Lov, ribolov, priroda, turizam

Osim gospodarskih sadržaja, sajam nudi niz edukativnih događanja na što organizatori iz varaždinske tvrtke DMK Vall 042 u posljednjih nekoliko godina stavljaju poseban naglasak.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Međunarodni sajam Lov, ribolov, priroda, turizam, sa stotinjak izlagača iz deset zemalja, otvoren je u petak u varaždinskoj gradskoj sportskoj dvorani na Dravi i trajat će do nedjelje.

Ta najveća hrvatska manifestacija iz oblasti lova i ribolova, vezana uz boravak u prirodi i turizam, na svojem će 21. izdanju okupiti izlagače iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Češke, Slovačke, Rumunjske, Bugarske i Italije.

Osim gospodarskih sadržaja, sajam nudi niz edukativnih događanja na što organizatori iz varaždinske tvrtke DMK Vall 042 u posljednjih nekoliko godina stavljaju poseban naglasak.

Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza postavio je izložbu Divljač hrvatskih krajeva, a tvrtka Interland izlaže preparirane slatkovodne ribe. Gljivarsko društvo Smrčak iz Čakovca predstavlja stotinjak vrsta gljiva, a posjetitelji se mogu upoznati i s nekoliko vrsta otrovnih i neotrovnih zmija. Hrvatski sokolarski klub stigao je sa sedam ptica grabljivica među kojima su jastreb kokošar, sova ušara i sivi sokol. U suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom u subotu će se održati revija pasa lovačkih pasmina.

Suorganizatori Međunarodnog sajma Lov, ribolov, priroda, turizam su Hrvatski lovački savez i Hrvatski športsko-ribolovni savez te se u njihovoj organizaciji tijekom vikenda održavaju stručna predavanja i prezentacije.

Kao i svake godine, održat će se natjecanje u gađanju letećih meta u Ljubeščici, u organizaciji Lovačkog društva Vepar pa se tako u subotu očekuju lovci pojedinci, a u nedjelju ekipe iz cijele Hrvatske.

Sajam je otvorio gradonačelnik Varaždina Goran Habuš koji je uz ostalo rekao da je Varaždinska županija jedna od najboljih po kulturi lovstva.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak kaže kako hrvatski sajmovi ne zaostaju za onima u Europi te da će savez i nadalje podržavati manifestacije koje na najbolji način predstavljaju hrvatsko lovstvo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

turizam, hrvatski lovački savez, priroda, varaždin, Međunarodni sajam Lov ribolov