Hrvatska

SLAGANJE VLADE: Kujundžić ministar zdravlja, Prgomet bi pokušao u utrku za gradonačelnika Zagreba

Drago Prgomet, koji se također spominjao kao kandidat za ministra zdravlja ima druge planove. On bi se više uključio u rad zagrebačke gradske organizacije HDZ-a i pokušao se nametnuti kao kandidat stranke za gradonačelnika.

Piše: PolitikaPlus/HT

Milan Kujundžić mogao bi postati novi ministar zdravlja u Vladi Andreja Plenkovića. Ovaj priznati liječnik koji je 2004. godine bio pomoćnik ministra i dugogodišnji ravnatelj bolnice u Dubravi (2004.-2012.) vratio se u HDZ zajedno s Dragom Prgometom, također priznatim liječnikom nakon što je novo vodstvo na čelu s Plenkovićem preuzelo stranku.

Kujundžić je, podsjećamo nakon poraza u utrci za predsjednika HDZ-a od Tomislava Karamarka zbog neslaganja s njegovim vođenjem stranke napustio HDZ i osnova Hrvatsku zoru. Bio je i predsjednički kandidat. U političkom smislu pripada takozvanim tuđmanistima, malo tvrđih, desnijih stavova.

Ovim potezom Plenković bi zadovoljio i desniju struju u stranci, pogotovo ako se pokažu točne informacije da Hasanbegović neće biti u novoj Vladi. Drago Prgomet, koji se također spominjao kao kandidat za ministra zdravlja ima druge planove. On bi se više uključio u rad zagrebačke gradske organizacije HDZ-a i pokušao se nametnuti kao kandidat stranke za gradonačelnika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nova vlada, hdz, Milan Kujundžić, drago prgomet, andrej plenković