Mojbiz

TRADICIJA: Gospodarski sajam u Varaždinu s 82 izlagača

Varaždinski je gradonačelnik istaknuo da je Varaždin grad koji je izrastao na obrtništvu i poduzetništvu, koji su se u recesiji pokazali "najžilavijim slojem društva i danas su ponovo generator rasta".

Piše: PolitikaPlus/Hina

Gospodarski sajam u Varaždinu održat će se u petak i subotu 14. i 15. listopada, a na njemu će se predstaviti 82 izlagača, najavili su organizatori u ponedjeljak.

Gospodarsko-sajamsku manifestaciju na kojoj će svoje mjere poticanja gospodarstva predstaviti svih šest gradova u Varaždinskoj županiji danas su u varaždinskoj Gradskoj vijećnici najavili gradonačelnici Varaždina i Ludbrega Goran Habuš i Dubravko Bilić te predstavnik tvrtke organizatora Tin marketing Nenad Kumrić.

Varaždinski je gradonačelnik istaknuo da je Varaždin grad koji je izrastao na obrtništvu i poduzetništvu, koji su se u recesiji pokazali "najžilavijim slojem društva i danas su ponovo generator rasta".

"Bez onih koji zapošljavaju nema ni punjenja proračuna niti standarda koji možemo pružiti Varaždincima. Izlagači imaju priliku za susret i razmjenu iskustava, ali i mi imamo priliku vidjeti što sve nude", rekao je Habuš pozvavši Varaždince da, uz besplatan ulaz, posjete 3. Gospodarski sajam u sportskoj dvorani u Graberju.

Bilić je istaknuo da su sajmovi važni za razvoj Varaždinske županije.

"Grad Ludbreg će predstaviti ono što je vrlo aktualno, a to je naš inkubator koji je u prvoj godini popunjen s desetak novih poduzetnika. Predstavit ćemo i našu novoosnovanu poljoprivrednu zadrugu, koja možda sramežljivo ulazi u gospodarske vode, ali okuplja sve veći broj malih poljoprivrednih proizvođača", najavio je Bilić.

Na 3. Gospodarskom sajmu u Varaždinu, u subotu i nedjelju od 9 do 19 sati predstavit će se obrtnici i poduzetnici iz Varaždinske i okolnih županija, OPG-ovi, gradovi u Varaždinskoj županiji, turističke zajednice, razvojne agencije, inovatori, a u petak će se održati nekoliko stručnih skupova na kojima će teme biti lokalne mjere za poticanje gospodarstva, fondovi Europske unije i inovatorstvo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

varaždinska županija, GOSPODARSKI SAJAM, LUDBREG, VARAŽDIN