Hrvatska

NOVA VLADA: Milijana Brkića zanima policijski aparat ili domovinska sigurnost

U Plenkovićevu krugu kažu da će Brkić, kao zamjenik, imati vidljivu funkciju, vjerojatno u Saboru. Ne dobije li Brkić poziciju u represivnom ili aparatu domovinske sigurnosti, kaže izvor blizak njemu, to će značiti da ga je Plenković 'odrezao'.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

"Da je Milijan Brkić, zamjenik šefa HDZ-a, stranački marginaliziran otkad je stranku preuzeo Andrej Plenković, poprilično je jasno. Brkić, iako Plenkovićev zamjenik, nije sudjelovao u pregovorima s Mostom uz obrazloženje da je bolje da u pregovorima ne sudjeluju oni koji su te pregovore vodili prije godinu dana, piše Iva Puljić-Šego za Večernjak.

Možda marginaliziran, ali itekako živ. "Navodno je Brkićev predmet interesa pozicija unutar MUP-a, odnosno policijskog aparata ili u sustavu domovinske sigurnosti koji bi pri Vladi trebao ustrojiti potencijalni ministar obrane Damir Krstičević. 'Brkić je bio protiv toga da Most dobije MUP i pravosuđe, nije to javno iznosio, ali je za to lobirao. No neuspješno jer Plenkovića ti resori ne zanimaju' komentirao je jedan član Predsjedništva blizak Brkiću."

Vodstvo HDZ-a doduše Brkića vidi u Saboru. "U Plenkovićevu krugu kažu da će Brkić, kao zamjenik, imati vidljivu funkciju, vjerojatno u Saboru. Ne dobije li Brkić poziciju u represivnom ili aparatu domovinske sigurnosti, kaže izvor blizak njemu, to će značiti da ga je Plenković 'odrezao'." Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andrej plenković, milijan brkić, hdz, PREGOVORI HDZ MOST, večernji list