Turizam

S MINISTARSTVOM TURIZMA: Valamar Riviera osigurala 200 stipendija za učenike strukovnih škola

Na takve stipendije mogu računati učenici turističko-ugostiteljskih zanimanja kuhar, konobar, slastičar i turističko-hotelijerski komercijalist u cijeloj Hrvatskoj i to tijekom jedne školske godine, u trajanju od 10 mjeseci.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Valamar Riviera učenicima turističko-ugostiteljskih zanimanja širom Hrvatske osigurava 200 stipendija, u sufinanciranom iznosu od 1.000 kuna mjesečno, uz zapošljavanje po završetku školovanja i mogućnost razvoja karijere, izvijestili su u ponedjeljak iz te turističke kompanije.

Na takve stipendije mogu računati učenici turističko-ugostiteljskih zanimanja kuhar, konobar, slastičar i turističko-hotelijerski komercijalist u cijeloj Hrvatskoj i to tijekom jedne školske godine, u trajanju od 10 mjeseci, a Valamar ih, kako ističu, osigurava u partnerstvu s Ministarstvom turizma.

Obveza stipendista je da tijekom stipendiranja redovito pohađaju nastavu, upišu godinu i uredno maturiraju, dok će praksu moći obaviti u odredištima gdje posluje Valamar - u Poreču, Rapcu, Krku ili Dubrovniku, pri čemu Valamar stipendistima iz kontinentalne Hrvatske osigurava i besplatan smještaj i hranu.

"Ovim programom stipendiranja Valamar Riviera mlade u Hrvatskoj želi potaknuti i podržati u odluci da upišu i završe obrazovne programe za ugostiteljsko-turistička zanimanja te osigurati kvalitetnije povezivanje sa srednjim strukovnim i ugostiteljskim školama širom Hrvatske", naglašavaju iz Valamara, poručujući da se zainteresirani za te stipendije mogu njima i izravno javiti.

U visokoj sezoni ta najveća turistička kompanija u Hrvatskoj zapošljava više od 4.100 ljudi, a gotovo 70 posto sezonskih radnika svake se godine vraća u Valamar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stipendije, Valamar Riviera, hrvatski turizam, ministarstvo turizma