Scena

LOS ANGELES: Lady Gaga s 'Joanne' debitirala na vrhu Billboardove liste

Na listi je pretekla nove albume Michaela Bublea na drugom mjestu, Pentatonixa na trećem i Leonarda Cohena čiji album 'You Want it Darker' zaključuje listu top deset albuma.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Najnoviji album Lady Gage “Joanne” debitirao je na vrhu tjedne Billboard 200 top liste i tako postao četvrti album američke pop zvijezde kojemu je to pošlo za rukom.

Na listi je pretekla nove albume Michaela Bublea na drugom mjestu, Pentatonixa na trećem i Leonarda Cohena čiji album "You Want it Darker" zaključuje listu top deset albuma.

"Joanne", peti studijski album Lady Gage, prodan je prošloga tjedna u 170.000 primjeraka, pjesme s njega prodane su 135.000 puta, a na internetu je "skinut" 26 milijuna puta, pokazuju podaci Nilesen SoundScana za tjedan od 20. do 27. listopada.

Isti uspjeh ostvarili su i njezini albumi iz 2011. “Born This Way”, 2013. “Artpop” i 2014. kada je sa Tonijem Benetom objavila “Cheek to Cheek”, a iako joj je prvi album “The Fame” prodan u 15 milijuna primjeraka širom svijeta, on je 2008. debitirao na drugom mjestu.

Billboardova 200 top lista evidentira prodaju albuma, pjesama (deset pjesama boduje se kao jedan album) i "skidanje" na internetu (1500 "skidanja" odgovara jednom albumu).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Billboard 200, novi album, lady gaga, Joanne