Scena

POLJUBI ZEMLJU: Pjesmu Mate Miše Kovača NASA će emitirati na Marsu!

"Stihovi su iznimno dirljivi i pjesma sigurno predivno zvuči na hrvatskom. Hvala što ste je poslali"

Piše: PolitikaPlus

Hit Miše Kovača "Poljubi zemlju" čut će se i na Marsu! Rezultat je to zajedničke akcije NASA-einicijative 24sata, čiji su čitatelji upravo Mišin hit izabrali za emitiranje u svemiru. 

Američka svemirska agencija NASA je 2004. na Crveni planet poslala dva bespilotna robotska vozila, Spirit i Opportunity, a za dobro jutro vesela ekipa iz kontrolnog centra u Pasadeni puštala im je pjesme. Tako su se mogle čuti pjesme kultnih bendova, poput Rolling Stonesa, Queena, Ramonesa, Beach Boysa, Stinga i drugih legendi svjetske glazbene scene... 

Kada je 2013. godine rover Curiosity slavio prvu obljetnicu misije na Marsu, redakcija 24sata odlučila je poslati NASA-i glazbeni prijedlog svojih čitatelja. 

Oni su, kao veliki obožavatelji Miše Kovača, poželjeli da se na Marsu emitira "Poljubi zemlju", a nakon tri godine iz NASA-e je stigao najiščekivaniji odgovor:

Stihovi su iznimno dirljivi i pjesma sigurno predivno zvuči na hrvatskom. Hvala što ste je poslali, ušla nam je u selekciju pjesama koje će biti emitirane.

Mate Mišo Kovač time će postati prvi hrvatski pjevač čiji će se hit čuti – i u svemiru.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nasa, mate mišo kovač, mars