Hrvatska

MINISTAR KUJUNDŽIĆ: Sastat ću se s veledrogerijama zbog dugova za lijekove

Ukupni dugovi zdravstvenog sustava iznose oko 3,5 milijarde kuna i time će se Vlada morati nositi, kazao je Kujundžić.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je u subotu da će se tijekom idućeg tjedna sastati s predstavnicima veledrogerija kako bi razmotrili probleme oko plaćanja dugova za lijekove, koji su u nekim bolnicama stari po dvije i pol godine.

"Moja je obveza sastati se sa svima, a posebice s onima kojima duguje sustav zdravstva. Na žalost, dugovi postoje - dugovi prema ljekarnama, koji su prihvatljivi i nisu tako dugački, međutim, tu su dugovi bolnica, koji se kreću prema 2,5 godine", izjavio je Kujundžić prilikom posjete Klinici za tumore.

Ukupni dugovi zdravstvenog sustava iznose oko 3,5 milijarde kuna i time će se Vlada morati nositi, kazao je Kujundžić.

Rekao je i kako nije najavio kažnjavanje pacijenata zbog nedolaska na zakazane termine za dijagnostičke pretrage.

"Nisam nikada rekao - kažnjavanje, ali uistinu ćemo morati na neki način upozoriti pacijente da ne mogu uzimati termine a ne doći".

Posebice se to, kako dodaje, odnosi na postupke kao što je MR, gdje snimanje u prosjeku traje 40-ak minuta i veliki je gubitak ako pacijent ne dođe na pretragu.

"Tražimo rješenje, no prvo ćemo ići preko medija upozoriti pacijente ako neće ići na pregled da to jave u bolnice gdje imaju termine da možemo ubaciti drugoga pacijenta", rekao je ministar zdravstva.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VELEDROGERIJE, ministarstvo zdravstva, Milan Kujundžić, dugovi