Kultura

NAGRADNI NATJEČAJ: Objavljujemo sretnog dobitnika za predstavu EKO EKO

Od DANAS do PETKA 11. 11. do 12.00 sati, „idemo“ s nagradnim natječajem kojeg organiziraju Gradsko kazalište Trešnja i portal politika+

Piše: PolitikaPlus

Od DANAS do PETKA 11. 11. do 12.00 sati, „idemo“ s nagradnim natječajem kojeg organiziraju Gradsko kazalište Trešnja i portal politika+ u kojem za predstavu EKO EKO, u Gradskom kazalištu Trešnja, Mošćenička 1, Zagreb, dijelimo 1X2 ulaznice za NEDJELJU 13. 11. u 11.00 sati.

 

DOBITNIK NAGRADNOG NATJEČA JE: Tomislav Petrovčić 

 

  http://www.kazaliste-tresnja. hr/predstave/eko-eko/?id=57,

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode TOČNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

 

Dobitnik/dobitnica NEĆE POSEBNO biti obaviješten o osvojenim ulaznicama, njegovo/njezino ime nalazit će se na blagajni Gradskog kazališta Trešnja, Mošćenička 1, a ulaznice se podižu uz predočenje osobne iskaznice na dan predstave, sat vremena prije početka.

 

Nagradno pitanje je: Kako se zove knjiga prema kojoj je nastala predstava EKO EKO?

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL: [email protected]

 

O predstavi EKO EKO

Predstava nastala prema legendarnom romanu Hrvoja Hitreca EKO EKO koji je odgojio generacije djece i usadio im ljubav prema ekologiji u svojoj izvornoj adaptaciji koju potpisuje Hrvoje Hitrec vraća se nakon više od 15 godina na scenu GK Trešnja.


Priča je to o simpatičnom svemircu Eku koji uz pomoć hrabre zemaljske djece uspije spasiti svoju sestru Eku i jedan planet od zaraze i smrada. Danas je ova priča jednako suvremena te su nam lekcije o hrabrosti, ekologiji i prijateljstvu još potrebne. Cijela je predstava rađena kao svojevrsni hommage osamdesetima kada je prvi put igrana na sceni GK Trešnja i doživjela oko 400 izvedbi. Tako da će se i današnja djeca moći upoznati s analognom tehnologijom i duhom osamdesetih.

Radovanu Ruždjaku ovo je treća režija, a nakon predstava "JA BUKA" i "Neispričana bajka" prvi puta surađuje s ansamblom od dvadestak glumaca te velikim autorskim timom respektabilnih umjetnika - Barbara Bourek (kostimografkinja), Igor Pauška (scenograf), Vesna Kolarec (oblikovanje svjetla), Damir Klemenić (suradnik za pokret), Dejan Gotić (digitalne projekcije). Rezultat suradnje je tehnički zahtjevna, obogaćena projekcijama i neočekivanim rješenjima te vizualno i glumački snažna predstava. Autorsku glazbu koja se uživo izvodi na svakoj predstavi potpisuje ansambl predstave i Hrvoje Petek.

Igraju:

Eko: Matija Čigir
Vesna:Tena Jeić Gajski
Toki: Sanja Hrenar
Voki: Aleksandra Naumov
Krcko: Krunoslav Klabučar
Smeć: Hrvoje Barišić
Tar: Tvrtko Jurić
Mol: Jure Radnić
Eka: Karla Brbić
Picko: Tvrtko Jurić
Zmazi: Ana Včak, Vanda Vujanić Šušnjar, Toni Šestan, Daria Knez Rukavina, Marijana Mikulić, Dragana Marković Roić
Vazi: Karla Brbić, Ivana Bakarić, Luka Bulović, Dubravka Lelas, Nera Stipčević
Agenti: Jure Radnić, Luka Bulović

Autor teksta i dramatizacija: Hrvoje Hitrec  | Redatelj: Radovan Ruždjak  | Kostimografkinja: Barbara Bourek  | Scenograf: Igor Pauška  | Oblikovanje svjetla: Vesna Kolarec  | Suradnik za pokret: Damir Klemenić  | Digitalne projekcije: Dejan Gotić  | Glazba: Ansambl i Hrvoje Petek  | Autor plakata: Rudi Labaš  | Posebni efekti: Zdenko Trandler Izrada rekvizite: Zoran Branković  | Asistentica redatelja: Mirna Rustemović  | Asistent kostimografkinje i izrada kostimografskih dodataka: Tin Vlainić  | Majstorice šminke: Irena Königsknecht i Tatjana Bjeliš  | Autor fotografija: Damil Kalogjera  | Grafička priprema: Sand d.o.o.  | Inspicijentica: Aline Arlavi Šarkezi

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

politikaplus, nagradni natječaj, predstava, eko eko, gradsko kazalište trešnja