Regija

REPUBLIKA SRPSKA: Banja Luka podnijela kaznene prijave protiv 16 hrvatskih generala?

Na popisu onih koji su pod istragom je i tadašnji zapovjednik 4. gardijske brigade, a sadašnji ministar obrane i potpredsjednik Vlade, umirovljeni general Damir Krstičević.

Piše: PolitikaPlus/N1

"Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske podnijelo je sudu u Bosni i Hercegovini kaznene prijave protiv 16 hrvatskih generala, među kojima su i Ante Gotovina i aktualni ministar obrane u hrvatskoj Vladi Damir Krstičević, pišu Večernje novosti u današnjem izdanju", javlja N1 televizija.

Srbijanski mediji javljaju da je u pitanju oslobađanje okupiranih dijelova BiH u ljeto i jesen 1995. "Kako je navedeno, prijave su podnesene zbog zločina počinjenih u rujnu i listopadu 1995. godine, a osumnjičeni bi, ako kroče na teritorij Bosne i Hercegovine, trebali biti uhićeni, prenosi agencija Beta. Večernje novosti pišu da se hrvatski vojni generali terete da su kao neposredni rukovodtelji vojnih operacija 'Maestral' i 'Južni potez'."

RS gađa visoko. "Na popisu onih koji su pod istragom je i tadašnji zapovjednik 4. gardijske brigade, a sadašnji ministar obrane i potpredsjednik Vlade, umirovljeni general Damir Krstičević." Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

domovinski rat, rs, bih, damir krstičević, ante gotovina