Hrvatska

BORIS LALOVAC: Most se pojavljuje kao jedini glas razuma

Iskreno se nadam da će kolega Miljenić ući u drugi krug. Odradili smo puno po terenu, jako dobro su reagirali članovi. Kolega Miljenić jako je kvalitetan kandidat.

Piše: PolitikaPlus/N1

O poreznoj reformi, izmjenama Zakona, Poreznom USKOK-u i unutarstranačkim izborima u SDP-u u Temi dana N1 televizije razgovaralo se s bivšim SDP-ovim ministrom financija, Borisom Lalovcem.

Lalovac je za opstanak Poreznog USKOK-a. "Ja nikad nisam sudjelovao u tome koliko rade niti što rade, nego mogu dati opće podatke i mislim da su tu pokazali razliku od onoga što je radila Porezna uprava. Uglavnom se bavimo međunarodnim prijevarama, zato ti iznosi i jesu visoki. Oni kontroliraju i sam sustav Porezne uprave. Teško da to tijelo samo sebe može kontrolirati, a kad su izdvojeni, onda mogu kontrolirati pogoduje li tko iz Porezne uprave kome. Kod nekih slučajeva se pokazalo da su krtice bile upravo unutar Porezne uprave."

Nije protiv smjena u Poreznom USKOK-u "Nije problem, neka stave kadrove koje žele, možda taj ured treba staviti pod Ured premijera, jer će imati veću snagu, ali nijedan političar se neće usuditi direktno ih pitati što rade. Kad se spuste na ovako niske razine, pod Poreznu upravu, vrlo brzo ih voda poklopi. Kolege iz Mosta podržavam, jer su rekli da žele ostaviti ovako kako jest. Most se izgleda opet pojavljuje kao jedan glas razuma."

Na izborima u SDP-u podržava Orsata Miljenića. "Iskreno se nadam da će kolega Miljenić ući u drugi krug. Odradili smo puno po terenu, jako dobro su reagirali članovi. Kolega Miljenić jako je kvalitetan kandidat. Brojni su njegovi dobri učinci. Vidjet ćemo hoće li percepcija među biračima prepoznati njegov rad. Nadam se da će ući u drugi krug. Vidjet ćemo što će biti." Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

porezni uskok, porezna reforma, BORIS LALOVAC, sdp predsjednički izbori, sdp