Hrvatska

ZAKLJUČENA PRVA SJEDNICA : Hrvatski sabor u drugo čitanje poslao paket poreznih zakona

"Iscrpili smo planirani dnevni red prve sjednice Hrvatskog sabora. Zaključujem prvu sjednicu, a drugu saborsku sjednicu započinjemo u srijedu 23. studenoga u 9,30 sati", rekao je predsjednik Sabora Božo Petrov.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon trodnevne objedinjene rasprave o paketu poreznih zakona Hrvatski sabor je u četvrtak u drugo čitanje uputio svih 15 poreznih zakona čime je ujedno i zaključena prva saborska sjednica, dok je drugu predsjednik Sabora Božo Petrov sazvao za srijedu 23. studenoga.

Zastupnici su tako u drugo čitanje poslali izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost, porezu na dobit, doprinosima, porezu na dohodak, porezu na promet nekretnina, lokalnim porezima, poreznoj upravi, fiskalizaciji u prometu gotovinom, o poreznom savjetništvu, trošarinama, posebnom porezu na motorna vozila, carinskoj službi te prijedloge Općeg poreznog zakona, Zakona o administrativnoj suradnji u području poreza kao i Zakona o upravnim pristojbama.


Zakoni koji su poslani u drugo čitanje sadržavaju izmjene za cjelovitu poreznu reformu, a na snagu bi trebala stupiti 1. siječnja 2017. godine.
"Iscrpili smo planirani dnevni red prve sjednice Hrvatskog sabora. Zaključujem prvu sjednicu, a drugu saborsku sjednicu započinjemo u srijedu 23. studenoga u 9,30 sati", rekao je predsjednik Sabora  Božo Petrov.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

porezna reforma, sabor