Hrvatska

RUŽA TOMAŠIĆ U BRUXELLESU: Došlo vrijeme da se Sarajevu pošalje jasna poruka kako se pravosuđe ne smije koristiti u političke svrhe

I kako daljnje maltretiranje državljana Republike Hrvatske, članice Europske unije, neće biti tolerirano!

Piše: PolitikaPlus

Europarlamentarna zastupnicaRuža Tomašić na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta govorila je o uhićenjima hrvatskih građana u Orašju!

Objasnila je da je krajem listopada u Orašju u Bosni i Hercegovini uhićeno 10 pripadnika Hrvatskog vijeća obrane, vojne formacije koja je prva stala u obranu BiH od srpske agresije.

Među uhićenima su i umirovljeni časnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, države članice NATO-a. Svi ti ljudi od završetka rata žive u Bosni i Hercegovini i dostupni su pravosudnim organima. Zanimljivo, svih ovih godina nisu gonjeni zbog ratnog zločina. Još zanimljivije, kad god se potegne pitanje unutarnjeg preustroja BiH, revizije Daytona i ravnopravnosti Hrvata, kreće politički progon hrvatskih branitelja, bilo po nalogu Sarajeva ili Banja Luke.

Za kraj je istaknula da ako Bruxelles doista vidi europsku perspektivu Bosne i Hercegovine, konačno je došlo vrijeme da se Sarajevu pošalje jasna poruka kako se pravosuđe ne smije koristiti u političke svrhe i kako daljnje maltretiranje državljana Republike Hrvatske, članice Europske unije, neće biti tolerirano!


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ruža tomašić, EUROPSKI PARLAMENT, hvo, branitelji