Hrvatska

MINISTAR ZDRAVKO MARIĆ: Proračun za 2017. je dobar i realan

Predloženi proračun pobrojava sve što smo zacrtali za prvu godinu mandata, rekao je Marić novinarima u Hrvatskom saboru.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar financija Zdravko Marić ocijenio je u utorak kako je predloženi državni proračun za iduću godinu "dobar i realan", u skladu s mogućnostima.

Predloženi proračun pobrojava sve što smo zacrtali za prvu godinu mandata, rekao je Marić novinarima u Hrvatskom saboru.

Nije želio procjenjivati tko je proračunom najzadovoljniji, a tko najnezadovoljniji. "Uvijek je moj cilj da svi budu jednako nezadovoljni, jer ne mogu učiniti sve zadovoljnima, ali uvijek ima manje i više zadovoljnih", odgovorio je novinarima.

"Generalno, kao Vlada zauzeli smo stav da ne vidimo alternativu ovom smjeru, a to je nastavak fiskalne konsolidacije i sređivanja javnih financija", naglasio je Marić.

Odbio je govoriti kako se "osjećao" kad je, kao ministar financija, morao podići proračunske stavke namijenjene nacionalnoj sigurnosti i braniteljima, a manje izdvojiti za obrazovanje.

"U pravilu, ne volim govoriti o svojim emocijama. Kao Vlada smo zauzeli stav kakvi su prioriteti u prvoj godini, brinuo sam jedino da okvir koji smo zacrtali ne probijamo", odgovorio je Marić i poručio kako je obrazovanje jedan od ključnih Vladinih prioriteta.

Na novinarsku opasku da se to ne vidi iz proračunskih smjernica, najavio je kako će se to vidjeti u "proračunu ukupno".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gospodarstvo, ministarstvo financija, DRŽAVNI PRORAČUN, ZDRAVKO MARIĆ, ekonomija