Mojbiz

TOMISLAV ĆORIĆ: Nema suglasnosti EU-a o direktivi o izaslanim radnicima

Na Vijeću je glavna tema bio prijedlog Europske komisije o promjeni direktive o izaslanim radnicima kojom se želi spriječiti socijalni damping, nepoštena konkurencija u plaćama radnika iz različitih zemalja članica.

Piše: PolitikaPlus/Hina

I dalje nema suglasnosti među zemljama članicama EU-a oko izmjene direktive o izaslanim radnicima i nije izgledno da će se uskoro to dogoditi, izjavio je u četvrtak u Bruxellesu hrvatski ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić.

"Već dulje vrijem pokušava se postići suglasnost o ovom pitanju, ali nije izgledno da će se to dogoditi u nekom kraćem vremenskom razdoblju", izjavio je Ćorić, koji je sudjelovao na sastanku Vijeća za rad, socijalnu politiku, zdravlje i zaštitu potrošača.

Na Vijeću je glavna tema bio prijedlog Europske komisije o promjeni direktive o izaslanim radnicima kojom se želi spriječiti socijalni damping, nepoštena konkurencija u plaćama radnika iz različitih zemalja članica.

Prema prijedlogu Komisije, izaslani radnik treba imati istu plaću i iste radne uvjete kao i radnici u zemlji primateljici, dok je po sadašnjim pravilima radnik najčešće plaćen prema standardima zemlje iz koje dolazi.

Međutim, tim načelom tvrtke iz siromašnijih članica izgubile bi konkurentsku prednost i ne bi mogle dobivati posao u bogatijim članicama, a što bi negativno utjecalo i na zaposlenost.

Hrvatsko stajalište po ovom pitanju ostalo je nepromijenjeno. "Smatramo da ova direktiva ne tretira na zadovoljavajući način specifičnosti pojedinih zemalja", kaže ministar Ćorić.

U ovom trenutku u zemljama Europske unije radi oko 28 tisuća izaslanih radnika iz Hrvatske.

Prema europskom zakonodavstvu, izaslani radnik se definira kao "zaposlenik koga je poslodavac privremeno poslao u drugu zemlju članicu radi pružanja usluga".

Komisija je s tim prijedlogom izišla u ožujku ove godine.  

Nakon toga, 11 država članica, među kojima i Hrvatska, odlučilo je iskoristiti mehanizam kontrole poštovanja načela supsidijarnosti, tzv. postupak žutog kartona.

"Žuti karton" je zapravo upozorenje Europskoj komisiji da razmisli o promjeni svoga prijedloga i  dužna je proučiti razloge za korištenje toga mehanizma i onda odlučiti hoće li  povući, izmijeniti ili zadržati svoje prijedlog.

Komisija je u srpnju odlučila zadržati i ostaviti nepromijenjenim svoj prvotni prijedlog.

"Pažljivo smo analizirali sve argumente koje su iznijeli nacionalni parlamenti te smo zajednički raspravili o razlozima njihove zabrinutosti. Uzevši sve u obzir, zaključili smo da ostajemo pri svojem prijedlogu jer je on u potpunosti u skladu s načelom supsidijarnosti", izjavila je u srpnju povjerenica EU-a za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tržište rada, eu, TOMISLAV ĆORIĆ, izaslani radnici