Hrvatska

VJEROVALI ILI NE: Ponovno odgođeno pripremno ročište za suđenje Vidoševiću

Nakon Vidoševićeve bolesti, novi razlog odgode ročišta je njegovo angažiranje Jadranke Sloković za novu odvjetnicu, koja je tražila odgodu kako bi se upoznala sa spisom.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ponovno je u petak odgođeno pripremno ročite na kojem je zagrebački Županijski sud trebao odlučiti o datumu početka suđenja bivšem predsjedniku Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadanu Vidoševiću, optuženom da je iz te ustanove 'izvukao' najmanje 39 milijuna kuna.

Nakon Vidoševićeve bolesti, novi razlog odgode ročišta je njegovo angažiranje Jadranke Sloković za novu odvjetnicu, koja je tražila odgodu kako bi se upoznala sa spisom.

Vidošević je prethodno otkazao punomoć odvjetniku Draženu Delaču. Nakon izlaska sa suda novinarima nije htio reći zbog čega je odgođeno ročište, kazavši da to nije bitno.

Novo ročište zakazano je za 18. siječnja iduće godine u 10 sati, doznaje se od glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda Krešimira Devčića.

Ročište je otkazano i 1. prosinca zbog Vidoševićeve bolesti, dok je 14. studenoga bilo odgođeno zbog očitovanja obrane o izmijenjenom redoslijedu dokaznih prijedloga.

Optužnicom u aferi Remorker, koju je Uskok protiv Vidoševića i još osam osoba podigao u srpnju 2015. godine, predloženo je da se Vidoševiću oduzme imovinska korist od čak 39 milijuna kuna, a među optuženima je i njegova dugogodišnja najbliža suradnica Zdenka Peternel.

Optužnicom su obuhvaćene i Josipa Mladinov, Jasna Mikić i Jadranka Ivčić, dok je četvero ostalih suoptuženika ranije priznalo nedjela pa su osuđeni nakon nagodbe s tužiteljstvom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

remorker, županijski sud u zagrebu, nadan vidošević, AFERA REMORKER