Tehnologija

KAO NEKAD: Na ceste se vraća legendarni bicikl Pony

Proizvodnja počinje u proljeće slijedeće godine, ali se već sada mogu naručiti.

Piše: PolitikaPlus

Na nekadašnjem jugoslavenskom tržištu popularni bicikli Pony koji su se po talijanskoj licenci proizvodili u Sloveniji prodavat će se od početka slijedeće godine u moderniziranoj verziji, ali uz cijene koje neki drže problematičnima.

Bicikli će se raditi u više verzija i od različitih materijala, a cijena osnovnog modela bit će 329 eura, dok će najskuplji "premium" model s dodatnim komponentama stajati 789 eura, objavili su slovenski mediji.


Proizvodnja počinje u proljeće slijedeće godine, ali se već sada mogu naručiti. Prodavat će ih tvrtka BTC, a službeno će ih proizvoditi tvrtka Gore kolesa, u suradnji s Gorenjem iz Velenja u čijim će se pogonima i montirati.
Koncern Gorenje, veliki proizvođać kućanskih aparata, lani je otkupio prava na proizvodnju legendarnog Pony bicikla od ljubljanske tvornice Rog koja je prije više godina otišla u stečaj.


Modernizirani Pony pod nazivom "Gor kolesa" bit će namijenjen za sve uzraste, a na početku će kupci moći birati između triju modela u 28 različitih kombinacija. Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci će morati na isporuku čekati nekoliko mjeseci, tvrdi mariborski list "Večer".


Na početku je namjera izraditi oko 4000 bicikala, kako bi se vidjelo kako će ići prodaja.


Računa se u prvom redu na moguće kupce iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a potencijalno i na druga moguća tržišta. U budućnosti računamo i na varijantu Gor kolesa na električni pogon, kazao je za list jedan od voditelja projekta Rok Lesjak.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pony bicikli, slovenija