Tehnologija

NOVE TEHNOLOGIJE U VRIJEME TERORIZMA: Teamnet nudi najtočniju i najbržu tehnologiju prepoznavanja lica u svijetu!

Dok bespilotne letjelice mogu otkriti sumnjivu skupinu osoba koje se približavaju granici, rješenje za prepoznavanje lica može pružiti informacije o pojedincima iz te skupine

Piše: PolitikaPlus

Teamnet se javnosti predstavio kao lider rješenja bespilotnih letjelica (UAV). Sada su na tržište donijeli vlastita nova iskustva u rješenju za prepoznavanje lica. U kojim područjima u Hrvatskoj vide primjenu rješenja za prepoznavanje lica,  s kojim dionicima u Hrvatskoj surađuje Teamnet, kao i o drugim novitetima razgovarali smo s direktorom Teamnet Hrvatska Florinom Hoinarescu.


- Teamnet se javnosti predstavio kao lider rješenja bespilotnih letjelica (UAV). Sada ste tržištu donijeli vlastita nova iskustva u rješenju za prepoznavanje lica. O čemu je riječ?

Rješenja prepoznavanja lica i bespilotnih letjelica (UAV) dijelovi su širega konteksta, hitnog i kriznog upravljanja, u kojem imamo veliko iskustvo. U takvim situacijama ključno je za sve dionike da imaju koristi od cjelovitog rješenja koje pokriva preuzimanje poziva i integriranu komunikaciju, sustav ranog upozoravanja, zajedničku operativnu sliku i podršku u odlučivanju, učinkoviti prijenos informacija u hitnim slučajevima i, također, podatke s terena u realnom vremenu. Osim toga, vrlo je važno da sustav bude u mogućnosti obrađivati najnovije prijetnje koje se odnose na terorizam i ilegalne migracije. Posljednjih godina stalni izazov bio nam je kako našim korisnicima osigurati sve te komponente, integrirajući u našu platformu sve potrebne senzore koji bi im omogućili informacije u realnom vremenu. Bespilotne letjelice samo su jedan od tih senzora, dok su eCall, IP, temeljne izvorne informacije kao što su društveni mediji, televizijske i radio emisije, napredni sustav video nadzora, prepoznavanje registarskih pločica i prepoznavanje lica, sustav ranog upozoravanja na potrese i poplave primjeri drugih senzora već integriranih u našu platformu. Teamnet u suradnji sa svojim međunarodnim partnerima nudi najtočniju i najbržu tehnologiju prepoznavanja lica u svijetu. Dakle, možemo odgovoriti na izazove prepoznavanja lica u realnom vremenu, u stvarnim, životnim situacijama, s vrhunskom tehnologijom, i potvrđenim sjajnim referencama iz cijeloga svijeta.

 

- Koje su praktične prednosti rješenja za prepoznavanje lica u odnosu na druge metode?

Prepoznavanje lica trenutno je jedna od najnaprednijih biometrijskih tehnologija koja nudi više prednosti u različitim područjima. Najvažnije područje koje može imati koristi od ove tehnologije je javna sigurnost. Ili, ako govorimo o graničnim prijelazima, sprječavanje ilegalnih migracija i podrška procesu tražitelja azila (azilanata), identifikacije sumnjivih osoba, nadzor ključne infrastrukture ili, pak, povećanje učinkovitosti kontrole putovnica u zračnim lukama ili sustava kontrole pristupa objektima, rješenje za prepoznavanja lica može donijeti velike koristi svima onima koji ga koriste.

Od praktičnih prednosti rješenja za prepoznavanje lica možemo spomenuti: smanjenje rizika od sigurnosnih prijetnji, povećanje prevencije, izbjegavanje mogućih kriznih situacija, sposobnost točnog podudaranja s obzirom na tehnologiju koja se koristi, laka prilagodljivost, implementacija i integracija, savršena prilagodljivost internim procesima (bez uplitanja u rutinu operatora), te izvan mrežna analiza video arhiva za potrebe forenzike.

Program prepoznavanja lica integriran je s video kamerama raspoređenima u nadzornim sustavima i omogućuje pregledavanje sumnjive osobe u realnom vremenu, upozoravajući snage sigurnosti i automatski stvarajući protokole kad god je lice s popisa nadziranih prepoznato od strane sustava. Naše rješenje za prepoznavanje lica prilagodljivo je različitim vanjskim uvjetima i može se prilagoditi raznim sadržajima, mjestima s mnogo ljudi i složenim višezonskim sustavima. Osim toga, rješenje se temelji na najnovijim tehnologijama, koje su od neovisnih analitičara ocijenjene kao trenutno najbolje dostupne na tržištu.

 

U kojim područjima u Hrvatskoj vidite primjenu rješenja za prepoznavanje lica?

U Hrvatskoj sve veća pozornost posvećuje se rješenjima za prepoznavanje lica, kao i u drugim zemljama u regiji u kojima posluje Teamnet. To je posve normalno, jer i građani Europske Unije očekuju učinkovitiju kontrolu osoba na vanjskim granicama kako bi se omogućio bolji odgovor na nove izazove kao što su terorizam, ilegalni imigranti, azilanti, i pridonijelo unutarnjoj sigurnosti.

Predviđamo da će u sljedećih pet godina potreba za biometrijskim tehnološkim rješenjima značajno porasti, s naglaskom na prepoznavanje lica, i donijeti višu razinu tehničke podrške hrvatskim vlastima kako bi se povećala sposobnost odgovaranja različitim prijetnjama.

Kao što je i dokazano višegodišnjim iskustvom i referencama širom svijeta, razlika je u inovativnim i pouzdanim algoritmima ugrađenima u naša najsuvremenija rješenja kriznog upravljanja, a ne u opremu za video nadzor.

 

- S kojim dionicima u Hrvatskoj surađuje Teamnet i kakve su mogućnosti daljnje suradnje?

U mnogim područjima Hrvatska je u procesu usklađivanja i integriranja svojih sustava s onima Europske Unije. U našem konkretnom slučaju možemo spomenuti usklađivanje i integraciju hrvatskog procesa izdavanja viza s europskim centraliziranim sustavom. Jezgra Teamnetovog rješenja izdavanja viza, koje je naša tvrtka uspješno razvila, i u Rumunjskoj se koristi od 2009. godine, prilagođena je potrebama Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske. To rješenje je usklađeno sa Schengenom i ostalim zahtjevima Europske Unije. Rješenje smo u Zagrebu implementirali u suradnji s hrvatskom softverskom tvrtkom IN2 grupa. Ono je testirano u praksi i ministarstvo nam je potvrdilo da je sve u skladu s regulativom Europske Unije. Vjerujem da ima prostora za nastavak suradnje, odnosno da se sustav može i treba nadograditi novim funkcionalnostima.

Također, u 2016. godini započeli smo pilot projekt koji se odnosi na područja u kojima se u Hrvatskoj mogu koristiti bespilotne letjelice. Ovaj projekt usmjeren je na edukaciju hrvatskog tržišta u smislu korištenja i prednosti bespilotnih letjelica. Nastavit ćemo ulagati u taj projekt, a sljedeći logičan korak bit će u 2017. godini, kada ćemo s teorije prijeći na praksu i hrvatskim vlastima ponuditi mogućnost da besplatno testira našu tehnologiju u okviru našeg programa Proof of Concept, kako bi se omogućilo razumijevanje glavnih prednosti koje tehnologija može dati njihovom poslovanju. Isti plan nastavit ćemo i s rješenjem za prepoznavanje lica. Trenutno pripremamo različite scenarije u području javne sigurnosti i hrvatskim vlastima ponudit ćemo da ih u 2017. godini besplatno testiraju.

 

- Na koje načine je moguće spojiti vaša znanja i iskustva o bespilotnim letjelicama i rješenje za prepoznavanje lica?

Naša tehnologija je najnaprednija dostupna na tržištu, a uz naš tim koji se bavi istraživanjima i razvojem stalno povezujemo svo naše znanje i stručnost kako bismo našim korisnicimaa povećali vrijednost implementiranih rješenja.

Kao što sam spomenuo, bespilotne letjelice i prepoznavanje lica ponašaju se kao senzori u našoj platformi kriznog upravljanja među različitim drugim senzorima, izvorima podataka i sustavima ranog upozoravanja. Iz iskustva znamo da su informacije koje daju bespilotne letjelice i informacije senzora prepoznavanja lica komplementarne. Dok bespilotne letjelice u realnom vremenu mogu pružiti video prijenos s incidentnog/kriznog područja, poput pogleda ptičjeg oka, rješenje za prepoznavanje  lica pruža mnogo detaljnije podatke o osobama prikupljene u realnom vremenu. Evo samo jednog primjera: dok bespilotne letjelice mogu otkriti sumnjivu skupinu osoba koje se približavaju granici, rješenje za prepoznavanje lica može pružiti informacije o pojedincima iz te skupine putem mobilnih uređaja kojima su opremljene i koje koriste snage sigurnosti. Ipak, najvažniji aspekt je da će integracijom s platformom kriznog upravljanja donositelji odluka imati koristi od istovremenih informacija koje omogućavaju oba senzora.

Teamnetova vodeća zračna tehnologija omogućuje trenutno otkrivanje mjesta i informacija, i brze, ciljane i troškovno učinkovite intervencije u hitnim situacijama, a tehnologija prepoznavanja lica jedna je od najboljih u svijetu.

Središnja ili regionalne agencije za upravljanje kriznim situacijama, vatrogasci, agencije za provedbu zakona, hitne medicinske službe i jedinice za spašavanje mogu osigurati sigurnost i zaštitu više života pomoću inovativnih rješenja: EmerGIS, EmerCONF i EmerSIM, tri osnovna proizvoda platforme hitnih intervencija.

Dodatnih devet ekstenzija je uključeno (među njima tehnologije bespilotnih letjelica i rješenje za prepoznavanje lica) i mogu funkcionirati samostalno ili integrirani s drugim Teamnetovim proizvodima, pa čak i s drugim proizvodima trećih strana. Paket obuhvaća sve četiri faze upravljanja u hitnim slučajevima, od ublažavanja (koje se sastoji u nastojanju da se spriječe budući hitni slučajevi ili smanje njihovi učinci) i spremnosti (osiguranje da su sve mjere poduzete kako bi se pravilno rukovodilo kriznom situacijom), do odgovora (zbroj stvarnih akcija potrebnih za siguran odgovor na krizu) i, konačno, akcije oporavka poduzete radi povratka u normalnu ili još sigurniju situaciju nakon hitnog slučaja.

Integracija rješenja za prepoznavanje lica s bespilotnim letjelicama i mobilnim upravljačkim i kontrolnim centrima pomaže agencijama da drastično povećaju vlastitu sposobnost odgovora na nesreće, krize i katastrofe.

 

- Na kojim sve područjima djelovanja u Hrvatskoj je moguće učinkovito primijeniti Teamnetova rumunjska iskustva?

Naša glavna stručnost je javni sektor. U posljednjih nekoliko godina, u Rumunjskoj na nacionalnoj razini, i također u regiji, implementirali smo neke od najkritičnijih sustava namijenjenih različitim područjima djelovanja. Dakle, možemo reći da razumijemo javni sektor i, također, razumijemo njegove potrebe. Osim toga, možemo predvidjeti neke buduće potrebe hrvatskog javnog sektora, jer smo prošli, više ili manje, iste izazove nakon 2007. godine, kada se Rumunjska priključila Europskoj Uniji (najbolji primjer je naš doprinos hrvatskom viznom sustavu). Kao rezultat toga, naš portfelj proizvoda i usluga pokriva široko područje javnog sektora.

Međutim, mi čvrsto vjerujemo da je naša konkurentska prednost u tome da možemo ponuditi brzu implementaciju nekih od najvažnijih sustava, koji se mogu koristiti u javnom sektoru kako bi se povećala učinkovitost i sposobnost da odgovori na različite situacije, ili da bude u skladu s propisima Europske Unije.

U tom pogledu, usredotočit ćemo se na našu platformu hitnog/kriznog upravljanja, registraciju zemljišta i platformu katastra, tehnologiju bespilotnih letjelica i naš portfelj posvećen javnoj sigurnosti i idejama pametnih gradova. Osim toga, vjerujemo da s našim proizvodima i stručnosti možemo pridonijeti u drugim područjima kao što su zdravstvo, rad i socijalna sigurnost.

-  U kojoj mjeri, i kako, Teamnetova prisutnost u Hrvatskoj može učinkovito utjecati na razvoj tržišta?

U 2016. godini vidjeli smo poznatu nam situaciju na hrvatskom tržištu. Broj i vrijednost projekata pokrenutih na tržištu bili su niski i konkurencija između lokalnih igrača bila je na najvišoj mogućoj razini. To nam nije čudno, jer smo doživjeli istu situaciju u Rumunjskoj u prve dvije godine nakon ulaska u Europsku Uniju, jer je programiranje  pretpristupnog financiranja bilo pri kraju, a financiranje iz strukturnih fondova još nije započelo. Dakle, u tom pogledu, smatramo da Hrvatska slijedi isti put kao i većina novih članica Europske Unije.

Kako su istaknuli hrvatski dužnosnici, očekuje se porast stope apsorpcije strukturnih fondova u godinama koje dolaze. To nam, također, nije novo, jer je lokalno ICT tržište u našoj zemlji počelo rasti dvije godine nakon pristupanja. Osim toga, trenutna ekonomska globalna i regionalna situacija nije tako teška u usporedbi s 2008. i 2009. godinom, kada je započela globalna financijska kriza. Dakle, sigurni smo da će se hrvatsko tržište početi razvijati vrlo brzo.

U tom kontekstu, mi smo spremni doprinijeti razvoju hrvatskog tržišta na mnogo načina i vjerujemo da rezultati naših doprinosa mogu biti značajni.

Zapošljavanjem lokalnih stručnjaka pomažemo im da koriste i dijele znanje i, također, postaju prepoznatljivi na svjetskom tržištu. Dakle, mi ne samo da stvaramo nova radna mjesta već usmjeravamo naše kolege izazovima međunarodnog okruženja, najnaprednijim tehnologijama, te vrhunskim istraživačkim i razvojnim projektima, doprinoseći razvoju IT sektora u zemljama u kojima djelujemo.

Također smo otvoreni za razgovor s lokalnim igračima o strateškom partnerstvu, kada za to dođe vrijeme, i oni mogu biti sigurni da zajedno možemo biti snažniji, nego da djelujemo odvojeno. Naša misija je jasna od početka: bit ćemo uspješni surađujući zajedno s dobrim partnerima, a naš vrijednosni prijedlog za njih je, također, jasan: otvoreni smo za prijenos znanja i vještina, transfer tehnologije i udruživanje s njima u cilju stvaranja vrijednosti našim kupcima.

Također ćemo početi usko surađivati s hrvatskim vlastima. Čvrsto vjerujemo da educiranje tržišta o novim tehnologijama, naprednim konceptima i izvrsnosti usluga može pomoći vlastima da brže shvate koje koristi mogu imati i kako mogu ostvariti svoje ciljeve i zadatke koristeći tehnologiju.

Konačno, i vjerojatno najvažnije, u našim područjima izvrsnosti cilj nam je pomoći našim budućim korisnicima da odmah imaju koristi od postojećih naprednih platforma i rješenja, što im odmah daje više referenci u regiji i svijetu, te ih, istovremeno, nagrađuje na europskoj razini. To znači da smo spremni za brzo raspoređivanje najsuvremenijih rješenja i platformi, tako da ih naši korisnici mogu početi koristiti u najkraćem mogućem roku.

 

- Koje sve tehnološke inovacije za učinkovito rješavanje kriznih situacija Teamnet može ponuditi Hrvatskoj?

Teamnet je posljednjih 10 godina, na europskoj razini, bio uključen u veće istraživačke i razvojne projekte u mnogim područjima, posebno onima javne sigurnosti, s naglaskom na upravljanje hitnim i kriznim situacijama.

Tijekom tog vremena naučili smo da vlasti koje su odgovorne za hitno i krizno upravljanje ne trebaju samo složenu centralnu platformu temeljenu na GIS-u, pa je sposobnost prepoznatljive operativne slike ugrađena u platformu. Shvatili smo da je to zdravorazumski, sve slične platforme moraju to imati i vlasti ne smiju misliti provesti nešto lošije od toga. Od presudne je važnosti da vlasti imaju i suvremeni pozivni sustav temeljen na najnovijim dostupnim tehnologijama i da ne ovise o starom naslijeđenom hardveru, čije komponente također možemo isporučiti.

Važna je suradnja između onih koji odlučuju, kada upravljaju kriznim situacijama, a mi našim korisnicima možemo pružiti napredni komunikacijski sustav koji povezuje sva komunikacijska sredstva (fiksne telefonske linije, internet, radio kao što je TETRA, internet, GSM, sateliti), glasovna i podatkovna, kao i napredni skup aplikacija, za brze odgovore, koji se koristi na posebnim mobilnim uređajima.

Svijest o stvarnoj situaciji na terenu još je jedan ključni aspekt. Vlasti mogu reagirati i odgovoriti onoliko brzo koliko imaju točne informacije. U tom smislu našim korisnicima možemo pružiti informacije u realnom vremenu, odaslane širokom krugu senzora kao što su bespilotne letjelice, prepoznavanje lica, prepoznavanje registarskih oznaka, IP izvori kao što su društveni mediji i TV/radio emitiranja, eCall upozorenja, sustavi ranog upozorenja i drugi. Svi ovi senzori su u potpunosti integrirani u platformi.

Spremnost da se obradi širok raspon rizika i prijetnji, s obzirom na najnovije izazove, također je jedna od naših prednosti, a mi ih možemo pružiti našim korisnicima s naprednim mogućnostima vezanim za terorističke prijetnje, nezakonite migracije i azilante.

Također smo naučili da je jedna od najvažnijih faza u upravljanju krizom pripravnost. Izuzetno je važno za svaku vlast da stalno procjenjuje način na koji može odgovoriti u kriznoj situaciji. Zato im možemo pružiti platformu posvećene simulacije koja sadrži sve funkcionalnosti i mogućnosti operativne platforme zajedno sa snažnim generatorom scenarija i alatom inteligentnog izvješćivanja i vrednovanja, kako bi mogli biti u mogućnosti organizirati vježbe kad god je potrebno i procijeniti razinu vlastite sposobnosti za učinkoviti odgovor na krizne situacije.

No, prije svega, naučili smo da je integracija ključni faktor u pružanju potrebne tehničke podrške svim nadležnim tijelima uključenima u upravljanje krizom. Dakle, sva naprijed navedena inovativna obilježja u cijelosti su integrirana u svim aspektima. Zamislite odred vatrogasaca u velikom požaru i u realnom vremenu primanje informacija prikupljenih od društvenih medija o mogućim žrtvama i njihovim mogućim lokacijama u zgradi pogođenoj požarom, istovremeno s video prijenosom uživo s bespilotnih letjelica o mogućim pristupnim putovima do žrtava, i sve to u stvarnom vremenu na posebnim mobilnim tabletima koje vatrogasci nose. Ili, zamislite policajca koji odmah prijavi i rješava sigurnosni incident samo uzimanjem slike mogućeg osumnjičenog na ulici, svojim pametnim telefonom, i koristeći napredne mogućnosti prepoznavanja lica.

U brojkama, kratko možemo navesti da imamo gotovo 10 godina iskustva u upravljanju hitnim situacijama i 26 milijuna ljudi zaštićenih uporabom naših proizvoda za hitne intervencije. Time smo omogućili brži proces odlučivanja vlasti u regiji, u različitim regijama, pa čak i preko granica. Vrijeme odziva je smanjeno i poboljšan je oporavak od kriznog stanja, dok se istovremeno, boljom koordinacijom, spašava više života.

Hitni paket prilagodljiv je potrebama i veličini bilo koje agencije odgovorne za hitne intervencije i može se implementirati (provesti) na razini grada, regije, države, pa čak i preko granica. Trenutno je implementiran u 16 nacionalnih i regionalnih agencija, koristi ga više od 1,500 operatora za upravljanje hitnim situacijama, i njime se koriste u Rumunjskoj, Srbiji i Bugarskoj.

-  Jesu li hrvatska vlada i nadležne institucije prepoznale vaš dolazak i planiranje investiranja u razvoj i zapošljavanje, i na koji način?

Vjerujemo da smo još uvijek na početku našeg putovanja u Hrvatskoj. Kada smo započeli naše poslovanje u Hrvatskoj, bili smo potpuno svjesni izazova s kojima ćemo se suočiti počevši od gospodarske situacije, zastoja i poteškoća u procesu korištenja europskih sredstava i uobičajenih ulaznih barijera zbog lokalne konkurencije. Međutim, od samog početka naša strategija bila je da postanemo lokalni i osmislimo centar stručnosti u Hrvatskoj, i u godinama koje dolaze zadržat ćemo tu strategiju. Od trenutka kada smo počeli, ulagali smo u naš mali lokalni tim i to ćemo nastaviti činiti.

S obzirom da smo optimistični glede budućeg rasta sektora u Hrvatskoj, naš tim će se proširiti novim radnim mjestima za pretprodaju i prodaju, ali i onima stručnima za isporuku, tako da ćemo otvoriti nova radna mjesta za najbolje lokalne stručnjake za koje želimo da budu dio našeg tima.

Kao strani investitor u Hrvatskoj, vidjeli smo da hrvatske vlasti nisu podigle prepreke vezane za naš ulazak na tržište, i to doista cijenimo. Kako će naš posao rasti, bit ćemo sve više i više u kontaktu s hrvatskim vlastima, kako bi spoznali prednosti koje možemo koristiti na tržištu kao investitor. Zauzvrat, kao što sam spomenuo, mi smo otvoreni za doprinos razvoju hrvatskog tržišta s našim iskustvom i znanjem, transferom tehnologije, znanja i vještina, i s programima učenja vezanih za pogodnosti koje napredna tehnologija može donijeti u područja u kojima imamo raznovrsna međunarodna iskustva.

 

- Koji su Teamnetovi budući planovi u Hrvatskoj? Koje nove proizvode i rješenja namjeravate implementirati?

Nastavit ćemo zapošljavati stručnjake s lokalnog tržišta, neovisno hoćemo li djelovati samostalno ili u suradnji s našim lokalnim partnerima. S obzirom da smo svjesni da je ključni faktor za stvaranje vrijednosti za naše korisnike prijenos znanja i tehnologija, usredotočujemo se na rast naših timova s lokalnim stručnjacima kako bismo za njih osigurali nesmetani transfer znanja i tehnologije. Bit ćemo bliže našim partnerima i potencijalnim korisnicima, i pružit ćemo im mogućnost besplatnog korištenja naših proizvoda ograničeno vremensko razdoblje, kako bi mogli bolje razumjeti kako mogu riješiti svoje probleme koristeći naprednu tehnologiju.

Osim toga, usredotočit ćemo se na našu platformu za upravljanje krizom, registraciju zemljišta i platformu katastra, tehnologiju bespilotnih letjelica i naš portfelj posvećen javnoj sigurnosti i idejama pametnih gradova.

Godišnje ulažemo 10% našeg prometa u istraživanje i razvoj. U ovoj godini, planirali smo uložiti 10 milijuna eura u najsuvremenije tehnološke projekte kako bi dodali više mogućnosti našim glavnim proizvodima.

Trenutno radimo na širenju svoga portfelja proizvoda kako bi poboljšali sposobnosti onih postojećih, kao što su platforme hitnog i kriznog upravljanja, najnovijim tehnologijama poput holografskog 3D i virtualne stvarnosti.

Naš drugi prioritet su zemljišne knjige i katastar. Imamo cijeli niz proizvoda i usluga za katastarska mjerenja i nastavne aktivnosti, kao što su katastarski SurveyER Suite, bespilotne letjelice Hirrus, osmišljavamo ortofotoplanove s GIS tehnologijom, itd., kojima želimo pridonijeti kvaliteti državnih usluga u srodnom području.

Na robotici i bespilotnim letjelicama zajedno s Airbusom radimo na novim izdržljivijim taktičkim bespilotnim letjelicama imena Signus, koje mogu raditi na udaljenijim područjima, na udaljenosti od 200 km, za sigurnost granica.

Vjerujemo da u Hrvatskoj tek dolazi naše vrijeme.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bespilotne letjelice, Florin Hoinarescu, Teamnet Hrvatska