Zagreb

ZAGREB: Radiochirurgia Zagreb dobila dozvolu Ministarstva zdravstva za početak rada

Za Radiochirurgiu Zagreb nedavno je isporučen najmoderniji uređaj za liječenje karcinoma radiokirurgijom - Varian EDGE, prvi takav u ovom dijelu Europe.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Radiochirurgia Zagreb, najsuvremenija poliklinika za dijagnostiku i liječenje karcinoma   radioterapijom, radiokirurgijom i kemoterapijom na prostoru jugoistoka Europe, dobila je dozvolu za rad od Ministarstva zdravstva RH i počinje s radom 27. prosinca u Svetoj Nedelji kod Zagreba, izvijestili su u ponedjeljka iz poliklinike.

Za Radiochirurgiu Zagreb nedavno je isporučen najmoderniji uređaj za liječenje karcinoma radiokirurgijom - Varian EDGE, prvi takav u ovom dijelu Europe. “Zadovoljstvo je što ćemo nakon četiri godine rada na ovom projektu konačno početi primati pacijente. Ponudit ćemo im najsuvremenije uređaje i metode za rano otkrivanje i liječenje karcinoma”, izjavio je ravnatelj Radiochirurgije Zagreb dr. Dragan Schwarz.

Radiochirurgia Zagreb prva u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe nudi tzv. screening - pregled koji omogućava rano otkrivanje raka pluća putem vrhunskog CT uređaja uz minimalnu dozu zračenja te se tako uključuje u akciju “Otkrij na vrijeme”.

Poliklinika nudi i druge preglede za rano otkrivanje karcinoma poput magnetne rezonance dojke i virtualne kolonoskopije.

Također, ističu iz Radiochirurgie Zagreb, usluge poliklinike planiraju se staviti na tržište državnog i privatnog osiguranja na cijelom prostoru jugoistoka Europe.

“Vjerujemo da ćemo svoje usluge pružati velikom broju pacijenata, kako privatno tako i putem HZZO-a, jer u Hrvatskoj godišnje od karcinoma oboli oko 25.000 ljudi, a rano otkrivanje značajno povećava šanse za izlječenjem ili produljenjem kvalitetnog života unatoč dijagnozi. Zahvaljujući submilimetarskoj preciznosti Varian EDGE tehnologije omogućit ćemo i tretiranje slučajeva koje je klasičnim metodama nemoguće operirati”, istaknuo je dr. Schwarz.

Posebnost radiokirurgije je u tome što se liječenje obavlja snopom visoko preciznih te posebno usmjerenih i doziranih zraka koje uništavaju sam karcinom bez rezanja i bez krvi, uz minimalno oštećenje okolnog tkiva. Sam tretman ne traje dugo, a pacijent odmah poslije može kući.

Klinika raspolaže sa Siemensovom opremom - CT uređajem ultra niske doze zračenja, velike brzine s 384 rekonstruirana sloja, MR uređajem jačine 3T te ultrazvukom najnovije generacije.

 Ukupna vrijednost investicije premašuje 10 milijuna eura i realizirana je iz privatnih izvora uz financiranje HBOR-a i Unicredit leasinga te uz HAMAG Bicro jamstva.

 Više informacija o poliklinici Radiochirurgia Zagreb možete naći na internetskoj stranici www.radiochirurgiazagreb.com.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POLIKLINIKA, HZZO