Hrvatska

HSP: Tražimo službenu reakciju na pančevački spomenik okupatorima Vukovara!

Očekivati reakciju od Pupovca, Pusića, Teršelićke, Jakovine, Markovine i dr… zbog podizanja spomenika agresorima u Pančevu suluda je ideja. Bilo bi to kao ostaviti vuku da čuva ovce.

Piše: PolitikaPlus

Prije nekoliko dana u Pančevu ( Vojvodina) otkriven je spomenik poginulim pripadnicima agresorske vojske koji su poginuli na prostoru istočne Slavonije tijekom 1991. godine, od kojih je najveći dio stradao u napadima na Vukovar u sastavu pančevačke oklopno – mehanizirane brigade.

Mediji u Hrvatskoj zazivaju reakciju Teršelićke, Pupovca, brata i sestre Pusić, Markovine, Jakovine, i dr.,  kao protutežu na reakcije iste te jugounitarističke falange zbog postavljanja spomen ploče HOS-ovim ratnicima u Jasenovcu.

Očekivati reakciju od Pupovca, Pusića, Teršelićke, Jakovine, Markovine i dr… zbog podizanja spomenika agresorima u Pančevu suluda je ideja. Bilo bi to kao ostaviti vuku da čuva ovce.

Od ovih i ovakvih ne očekujemo ništa, a iznuđivati reakciju od njih ne pada nam na pamet jer ako je slučajno i bude svesti će se na „ko nas bre zavadi“ i ina opravdavanja zašto je eto podignut spomenik „srpskim junacima“ kako rekoše na otkrivanju spomenika.

Hrvatska stranka prava očekuje i traži reakciju od službenih vlasti Republike Hrvatske, Vlade i predsjednice Republike Hrvatske koji moraju koristiti svaku priliku za prebaciti „političku lopticu“ u srbijansko dvorište i preuzeti inicijativu, a ne da nam za svaki pa i najsitniji “incident” srbijanski ministar Vulin docira i proziva.

Podizanje spomenika u Pančevu je još jedan dokaz o karakteru Domovinskog rata, a mi se nikada ne smijemo umoriti od dokazivanja i ponavljanja svima poznatih činjenica. Imena sa pančevačkog spomenika agresorima i agresiji nisu poginula u obrani Topčidera, Čukarice ili Karaburme, poginuli su u jurišima na Mitnicu, Sajmište, Borovo naselje…

hsp

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hsp, hrvatska, srbija, spomenik agresorskoj vojsci