Hrvatska

U DUBROVNIKU PAO SNIJEG NAKON 8 GODINA: Ralice na ulicama, na snazi zimski uvjeti

FOTO: HTV
Piše: PolitikaPlus

U Dubrovniku su od danas na snazi zimski uvjeti na cestama, a budući da je noćas pao snijeg, obje ralice nastoje učiniti ulice prohodnima, javili su iz dubrovačkog Stožera civilne zaštite.

Javni prijevoznik "Libertas" prometovat će otežano i izvan voznog reda, sukladno mogućnostima.

Kod mjesta Slano, autobus s putnicima sletio je s ceste i u toj nesreći navodno je ozlijeđen vozač, no za to još uvijek nema potvrde.

U 7 sati, u Dubrovniku je izmjereno -3,2 stupnja Celzijusa. Snijeg je u Dubrovniku posljednji put pao 2009. godine prenosi HTV.

Sutra se može očekivati lagano zatopljenje, s temperaturama koje će tijekom dana u središnjoj Hrvatskoj dosegnuti do 5 stupnjeva (Zagreb) u središnjoj Hrvatskoj i 8 stupnjeva na Jadranu (Kvarner).

Prema DHMZ-u vrijeme će biti promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, u gorju i snijeg. Oborina će biti češća u drugom dijelu dana, ponajprije na sjevernom Jadranu te u gorju. U unutrašnjosti se oborina može smrzavati u dodiru s hladnim tlom, a u gorju se očekuje i stvaranje snježnog pokrivača. 

HAK: Zimski uvjeti između Ravče i Karamatića

Zimski su uvjeti na autocesti A1 između čvorova Ravča i Karamatići, a zbog prometne nesreće na autocesti A2 Zagreb-Macelj prekinut je promet kod čvora Zaprešić u smjeru Krapine, a u smjeru Zagreba se vozi jednim trakom, usporeno, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Na graničnim prijelazima: Bregana i Pasjak pojačan je izlazak teretnih vozila. Trajekti i katamarani plove redovito.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dubrovnik, snijeg