Hrvatska

STRANKA ŠTITI SVOGA POTPREDSJEDNIKA: SDP pozvao institucije da što prije istraže slučaj Lalovca

Navode da tešku obiteljsku situaciju Lalovca i njegove supruge ne mogu i ne smiju komentirati, ali pozivaju nadležne institucije da taj slučaj što prije istraže.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon što je bivšeg SDP-ova ministra financija Borisa Lalovca njegova supruga Tončika Anastazija Lalovac, od koje se razvodi, optužila za obiteljsko nasilje, SDP je pozvao nadležne institucije da što prije istraže taj slučaj.

"SDP najoštrije osuđuje nasilje nad ženama u društvenom i obiteljskom životu i zalaže se da se svi slučajevi obiteljskog nasilja pred nadležnim institucijama što prije riješe", priopćio je u četvrtak SDP.

Navode da tešku obiteljsku situaciju Lalovca i njegove supruge ne mogu i ne smiju komentirati, ali pozivaju nadležne institucije da taj slučaj što prije istraže.

Bivši ministar financija i saborski zastupnik SDP-a Lalovac odbacio je u četvrtak optužbe objavljene u medijima da je obiteljski nasilnik i najavio da o toj temi više neće javno istupati.

Lalovca je njegova supruga, od koje se razvodi, optužila u emisiji "Bujica" da ju je više puta tukao, čak i kad je išla na kemoterapiju, zbog čega ga je prijavila policiji. U emisiji je puštena i audio snimka koja bi trebala potvrditi Lalovčevo verbalno zlostavljanje i prikazana fotografija modrica na tijelu za koje supruga tvrdi da joj je nanio Lalovac.

Lalovac je u priopćenju ustvrdio kako su navodi njegove supruge, izneseni "Bujici", potpuna neistina.  "Žao mi je da moja supruga smatra potrebnim naše obiteljske odnose rješavati na ovakav način, ali ja ne mogu, ne smijem i ne želim ulaziti u motive njezinih postupanja", kaže Lalovac.

"Jedini tko trpi štetu od iznošenja takvih neistina je naš maloljetni sin. Zbog zaštite dobrobiti našega djeteta o ovoj temi više neću javno istupati", poručio je Lalovac.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

OBITELJSKO NASILJE, BORIS LALOVAC, sdp, NASILJE NAD ŽENAMA