Svijet

BIŠKEK: Teretni zrakoplov Turkish Airlinesa srušio se u Kirgistanu, stradalo najmanje 20 ljudi

Većina stradalih stanovnici su sela na koje je zrakoplov tipa Boeing 747 pao pri pokušaju slijetanja u gustoj magli, navode.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Teretni zrakoplov turskog prijevoznika Turkish Airlines srušio se u ponedjeljak u Kirgistanu u blizini glavnog grada Biškeka, pri čemu je stradalo najmanje 20 ljudi, objavili su kirgistanski dužnosnici.

Većina stradalih stanovnici su sela na koje je zrakoplov tipa Boeing 747 pao pri pokušaju slijetanja u gustoj magli, navode.

Prema upravi zračne luke, zrakoplov je trebao stati u zračnoj luci u Manasu blizu Biškeka na putu iz Hong Konga u Istanbul. Pri pokušaju slijetanja u uvjetima slabe vidljivosti srušio se u 7.31 sati po lokalnom vremenu (2.31 sati po srednjoeuropskom vremenu).

Pri padu zrakoplov je oštetio 15 kuća u selu, kazao je čelnik centra za upravljanje u kriznim slučajevima pri ministarstvu za hitne slučajeve Muhamed Svarov, procijenivši da je u nesreći stradalo najmanje 20 ljudi.

Djelatnici hitnih službi dosada su iz ruševina izvukli tijela pilota i 15 stanovnika sela, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

turska, Turkish Airlines, kirgistan, pad zrakoplova