Hrvatska

Ivo Sanader o izgubljenoj arbitraži protiv MOL-a: Tko je izgubio? 'Istina je pobijedila'

Nastavljen je dokazni postupak, a pred sudom je svjedočila Ana Jazić koja je govorila o poslovnom odnosu Hrvatske lutrije i Fimi Medije.

Piše: PolitikaPlus

Nastavljeno je suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media.

Nastavljen je dokazni postupak, a pred sudom je svjedočila Ana Jazić koja je govorila o poslovnom odnosu Hrvatske lutrije i Fimi Medije.

Svjedočila je o tome kako je Hrvatska lutrija poslovala s Fimi medijom.Kazavši kako  je to bila samo jedna od agencija s kojima su poslovali te da Fimi medija nije imala ekskluzivnih prava na poslovanje s Hrvatskom lutrijom. Rekla je i da joj nitko nije naložio da posluje s Fimi medijom.

Odgovarajući na novinarska pitanja Sanader se osvrnuo i na odluku o arbitraži rekavši da je istina pobijedila...

"Tko je izgubio? Izgubio je onaj koji je cijelu priču započeo pred Međunarodnom arbitražom Ujedinjenih naroda na temelju Ježićeve izjave. A Ježić je lažni svjedok, to sam govorio i ovdje, a sve ono što sam govorio ovdje na sudu, to sam govorio i na arbitraži. Pitanje je tko je izgubio, ja mislim da je istina dobila", rekao je Sanader. 

"Ježić laže. Osim toga, tih 5 milijuna za koje oni govore, da je MOL potplatio bivšega premijera, to jest mene, imam pitanje - a gdje su tih 5 milijuna?", upitao je Sanader, dodavši da je priču oko arbitražnog postupka, koja se u politici isticala kao zaštita nacionalnoga interesa pokrenula Milanovićeva vlada na temelju Ježićeve izjave. "Kako se može formulirati nacionalni interes na temelju lažnoga svjedoka?", upitao je Sanader. 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

fimi media, ivo sanader