Hrvatska

Ministar branitelja Tomo Medved: Jedinstveni zakon o braniteljima priveden je kraju

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar branitelja Tomo Medved rekao je u četvrtak da je jedinstveni zakon o braniteljima priveden kraju te da se provodi posljednje usklađivanje s resornim ministarstvima, a svoj rad u prvih sto dana Vlade, iako nije želio dati konkretnu ocjenu, opisao je kao intenzivan i uspješan.

"Intenzivno, radno i uspješno. Radi se o nizu aktivnosti koje ste mogli pratiti u zadnjih sto dana. U ministarstvu smo intenzivno radili, priveli smo kraju naš jedinstveni zakon o braniteljima za koji provodimo posljednje usklađivanje s resornim ministarstvima. Proveli smo pilot projekt preventivnih medicinskih pregleda na području Vukovarsko-srijemske županije za koji u ovoj godini krećemo na području cijele Hrvatske, u svim županijskim bolnicama", kazao je Medved novinarima uoči početka sjednice Vlade na upit da ocjeni svoj rad u prvih sto dana Vlade.

Naveo je da je za to osigurano dovoljno financijskih sredstava te istaknuo da je pokrenut niz mjera za intenzivno stambeno zbrinjavanje te još niz konkretnih aktivnosti od životnog značaja za braniteljsku populaciju.

Složio se s novinarskom tvrdnjom da se radi o nastavku onoga što se i prije radilo. "Nastavili smo ono što se prije radilo. Posebno smo pozornost posvetili omogućavanju kroz proračunska sredstva za što sam zahvalan premijeru, Vladi i Saboru. Imamo osigurana sredstva koja podržavaju sve te ranije aktivnosti i mjere. Zadovoljni smo i nastavljamo intenzivno realizirati sve te mjere koje smo dosad kroz administrativnu pripremu pripremali. Sada krećemo u praksi kako smo planirali", kazao je Medved. 

Nije želio dati ocjenu za svoj rad, poručivši neka o njegovom radu sudi populacija o kojoj skrbi. "Njima prepuštam tu ocjenu", dodao je. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zakon o trgovačkim društvima, branitelji, TOMO MEDVED