Hrvatska

Davor Gjenero o radu Vlade: Solidno, ambiciozno, ali s nekoliko propusta

Piše: PolitikaPlus/Hina

Politički analitičar Davor Gjenero rekao je za Hinu da je Vlada je u prvih sto dana postigla neke dobre rezultate te joj dao ocjenu tri do četiri. "Solidno, ambiciozno, ali s nekoliko propusta", dodao je.

Vlada je, kaže, u prvih sto dana postigla neke dobre rezultate, a i prva je koja je u mandat ušla relativno pripremljeno, s obzirom da je odmah po početku mandata raspravljala o paketu zakona za poreznu reformu. Smatra da se radi o iskorištavanju kontinuiteta dobre fiskalne politike bivše Vlade Tihomira Oreškovića. 

U političkom smislu kao ključnu promjenu Gjenero je naveo zaustavljanje iracionalnih ideoloških sukoba koji su obilježavali Hrvatsku zadnjih pet godina, za što, napomenuo je, nije zaslužna sama Vlada, već i promjene koje su se dogodile u drugim političkim strankama.

Očekivalo se, kaže, da će budžet biti hrabriji i da će Vlada ambicioznije postaviti proračunske ciljeve te ući u reformu javne uprave i lokalne samouprave. "Tu je prekinut kontinuitet dobrih politika koje su započele u mandatu Dubravke Jurlin Alibegović. Za razliku od fiskalne politike tu nije osiguran kontinuitet tih politika i to je rezultiralo činjenicom da cijela priča opet počinje od nule i sada je neambiciozno postavljena za prve rezultate potkraj mandata", ustvrdio je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

davor gjenero, nova vlada