Regija

Zlokobne poruke u snijegu: "Nije svaka krv crvena"

Slovenski predsjednik Borut Pahor i predsjednik parlamenta Milan Brglez izrazili su svoju zabrinutost zlokobnim porukama u snijegu koje su nepoznati počinitelji, kako se vjeruje u noći s četvrtka na petak, ostavili na Trgu republike pred slovenskim parlamentom, objavili su popodne slovenski mediji.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Riječ je o platou koji se nekad koristio za parkiralište, a od prije dvije godine je dostupan samo pješacima, dok se za praznike koristi za državne manifestacije.

Bizarni tajanstveni napis "Nije svaka krv crvena", ispisan u crvenoj boji, te konture nacističkog kukastog križa nacrtane u snijegu opazili su ujutro čuvari, pa su u međuvremenu uklonjeni, a stvar istražuje policija, objavila je televizijska postaja A-kanal.


Neki poruku čitaju u kontekstu sinoćnje odluke parlamenta da se dopuni zakon o strancima kojima se predviđa zatvaranje granice za migrante i ilegalce u slučaju migrantske krize, protov čega su protestirale nevladine i humanitarne organizacije, te Vijeće Europe, a neki upozoravaju da se sve dogodilo na dan uspomene na Holokaust.


"Radi se o nedopustivom napisu vrijednom svake osude koji poziva na rasnu nesnošljivost u Sloveniji", naveo je Brglez u izjavi za javnost.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slovenija, rasizam