Hrvatska

FRANKO VIDOVIĆ (SDP): Najava obveznog vojnog roka neodgovorna i populistička

Hrvatska se, podsjetio je, još za vlasti HDZ-a opredjelila za jaku, malu, učinkovitu i dobro naoružanu vojsku sukladnu NATO standardima. 'Tu je odluku donio tadašnji premijer Sanader, a sada, devet godina kasniije mijenjamo tu odluku. Ne možete se s vojskom igrati jer narušavate temelje države', poručio je Vidović.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Saborski zastupnik SDP-a Franko Vidović oštro se u srijedu usprotivio najavama o mogućem služenju obveznog vojnog roka nazivajući ih neodogovornim i populističkim te je mišljenja kako od takve ideje treba odustati.

"Protiv smo obveznog služenja vojnog roka jer je ideja potekla kada je sama predsjednica bila u Americi i donijela najnoviji hir", poručio je Vidović nakon stanke koju je po toj temi zatražio u ime svog zastupničkog kluba u Hrvatskom saboru.

Hrvatska se, podsjetio je, još za vlasti HDZ-a opredjelila za jaku, malu, učinkovitu i dobro naoružanu vojsku sukladnu NATO standardima. "Tu je odluku donio tadašnji premijer Sanader, a sada, devet godina kasniije mijenjamo tu odluku. Ne možete se s vojskom igrati jer narušavate temelje države", poručio je Vidović.

Saborski zastupnik vladajućeg HDZ-a Josip Đakić uvjeravao je pak kako se takvom odlukom "nitko ne bi trebao bojati militarizacije hrvatskog društva".

"Radujemo se najavi i razmatranju mogućnosti služenja temeljnog vojnog roka. Temeljna vojna znanja kroz 3-4 tjedna Hrvatskoj ništa ne bi oduzela nego samo unaprijedila. U Hrvatskoj  28 tvrtki proizvodi za vojsku - od obuće, odjeće, naoružanja i hrane i tako se gospodarstvo, domaće tržište i vojska nadopunjavaju", poručio je Đakić.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Franko Vidović, hdz, sdp, vojni rok, sabor, josip đakić