Hrvatska

HSP o zahtjevu EU za žutim zvjezdama na hrvatskom grbu: S gnušanjem odbijamo i pomisao na takvu mogućnost!

Piše: PolitikaPlus

Europska Unija, ili točnije njeni birokrati pokušavaju na svaki način od iste napraviti talionicu naroda i sitnim pomacima i koracima napraviti jednu Europsku naciju.

Pokušava se to na različite načine, a posljednji je ponovni pokušaj da se preko sporta znakovlje EU stavi u istu ravan s nacionalnim obilježjima i na mala vrata uvede u službenu uporabu. Ne samo da bi znakovlje EU bilo na nacionalnim dresovima, na  grbovima reprezentacija tijekom sportskih natjecanja, pa tako i na hrvatskom nacionalnom grbu, već bi se  žute zvjezdice na plavoj podlozi,  bile i na zastavama unutar stadiona na velikm natjecanjima kao što su Olimpijade ili svjetska prvenstva.

Hrvatska stranka prava je u vrijeme ulaska u EU bila jedina protiv njenog ulaska, pa slijedom toga dosljedno ostajemo na pozicijama koje smo tada zastupali.

Nikakve zvijezde, nikakvi snopovi, srpovi i čekići, nikada više ne dolaze u obzir! Hrvatska je samostalna i nezavisna država, ima svoju zastavu, grb i himnu, a od nadležnih očekujemo da s gnušanjem odbiju ovaj prijedlog, jer drugačije ne može biti. I to što žurnije. 

HRVATSKA STRANKA PRAVA
Drago Marković, član predsjeništva

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HRVATSKI DRES, HRVATSKA, HSP