Kolumne

ŽARKO PUHOVSKI ZA POLITIKAPLUS : SDP će sigurno preživjeti lokalne izbore, ali će biti slabiji nego što su sada

Ne sviđa mi se da je predsjednica išla u državu u kojoj u kojoj se na veliko ubija, u kojoj su masovna izvršenja smrtnih kazna, a prvi znak demokratizacije se smatra činjenica da su pogubili člana šire vladajuće obitelji.

Piše: Mislav Miholek

Tek je utorak, ali tema je mnogo. Za mišljenje o nekim smo upitali profesora Žarka Puhovskoga.

PP: Lagano smo se vratili opet u prošlost, glavna tema su arhivi?

Žarko Puhovski: To je nešto što je trebalo napraviti davno, ali nije napravljeno jer je situacija bila onemogućena činjenicama Tuđmanove i Manolićeve biografije, koje se nisu mogle izbjeći, pa se od svega odustalo. Drugo mislim da bi datum do kojeg to ide, ne bi trebao biti Dan Armije 1990., tj. dan kada je donesen Ustav, kojeg krivo zovu Božićnim Ustavom, nego dan završetka rata i mirne reintegracije Istočne Slavonije i  Hrvatskog podunavlja.

PP: Kako komentirate posjet predsjednice Kuvajtu, hoćemo li imati koristi od njega?

Žarko Puhovski: Ja se nadam da hoćemo imati koristi, čini se da ima nekih šansi za ugovore, jesu li ti ugovori mogući bez predsjednice, ja to ne znam. Ne sviđa mi se da je predsjednica išla u državu u kojoj  u kojoj se na veliko ubija, u kojoj su masovna izvršenja smrtnih kazna, a prvi znak demokratizacije se smatra činjenica da su pogubili člana šire vladajuće obitelji.


PP: Hoće li SDP preživiti lokalne izbore i može li netko detronizirati Milana Bandića u Zagrebu?
Žarko Puhovski: SDP će sigurno preživjeti lokalne izbore, ali će biti slabiji nego što su sada. A što se tiče detronizacije Bandića, to ne može nitko osim USKOK-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kuvajt, milan bandić, sdp, žarko puhovski, kolinda grabar kitarović, arhivi