Hrvatska

MINISTAR BARIŠIĆ: Žrtva sam medijskog linča

'Ovo što me prati od prvog dana, afera fusnota, nije me omelo u obavljanju poslova u resoru. To me još više učvrstilo u nastojanjima zauzimati se za reformu i modernizaciju obrazovanja, unapređenje sustava znanosti i tehnologije i da ću u tom duhu truditi se i dalje dovesti učenike u središte procesa obrazovanja.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić rekao je u četvrtak u Saboru da je žrtva medijskog linča, ali da ga to nije omelo u obavljanju poslova u resoru i da će se zalagati za podizanje ugleda i statusa djelatnika u obrazovanju.

"Moj slučaj dokaz da svatko može biti žrtva medijskog linča u političkom obračunu", kazao je Barišić. Ponovio je da nije plagijator i istaknuo da će se zalagati protiv prakse plagiranja i prepisivanja.

"Ovo što me prati od prvog dana, afera fusnota, nije me omelo u obavljanju poslova u resoru. To me još više učvrstilo u nastojanjima zauzimati se za reformu i modernizaciju obrazovanja, unapređenje sustava znanosti i tehnologije i da ću u tom duhu truditi se i dalje dovesti učenike u središte procesa obrazovanja", kazao je.

Poručio je da će se posebice zauzimati za podizanje ugleda i poboljšanje statusa u društvu učitelja, nastavnika, profesora, znanstvenika kao i svih djelatnika u cjelokupnom obrazovnom procesu i znanosti. "Smatram da je to primarno područje na kojemu bih molio da se prosuđuje moj rad. A raspravu o akademskim pitanjima ostavimo za tijela koja se time bave", rekao je.

Podršku mu je dao Željko Reiner (HDZ) koja je naglasio da je jasno da nema plagijata i da je sad počela priča o "svemu i svačemu".

"Nema smisla više raspravljati jer kristalno jasno je razjašnjeno da niti je što plagirano niti prepisano", rekao je Reiner.

Na stranu Barišiča stao je i Ivica Mišić (PH) ustvrdivši da ima pravo biti u stolici ministra jer ga je podržala znanstvena zajednica na što je Barišić rekao da je ponosan na reakciju akademske zajednice.

Bojan Glavašević (SDP) poručio je ministru da je predmet javnog interesa, a ne žrtva medijskog linča. "Nitko vas nije napadao kao čovjeka, već kao ministra", kazao je.

S njim se složila i Sabina Glasovac (SDP) ustvrdivši da se želi ubiti glasnika, ali se, kazala je, ne može ubiti istina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, hdz, plagijat, vlada, sabor, PAVO BARIŠIĆ, bojan glavašević