Scena

IZ CETINSKE KRAJINE U KIĆENI SRIJEM: U Vukovaru 6. svibnja trčat će se svečana Sinjska alka

Svečana alka će se u Vukovaru trčati, 6. svibnja, a trkalište će biti postavljeno u Županijskoj ulici, najavio je Penava.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i predsjednik Viteškog alkarskog društva (VAD) Sinj Stipe Jukić potpisali su u subotu u vukovarskom Dvorcu Eltz povelju o održavanju svečane sinjske alke u Vukovaru, što će biti po četvrti puta u dugoj povijesti toga alkarskog natjecanja da se alka trči izvan Sinja.

"Mislim da smo ostvarili san mnogih da se alka trči u Vukovaru. Ovime ispisujemo povjest i počašćeni smo čašću kojom nam je iskazalo Viteško alkarasko društvo. Ovo je i svjedočanstvo o vrijednostima koje se gaje u Sinju, Cetinskoj krajini i unutar Viteškog alkarskog društva prema gradu Vukovaru i Domovinskom ratu", kazao je nakon potpisivanja povelje gradonačelnik Ivan Penava.  

Svečana alka će se u Vukovaru trčati, 6. svibnja, a trkalište će biti postavljeno u Županijskoj ulici, najavio je Penava.

Predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukića naglasio je da iako je riječ o iznimno zahtjevom događaju u organizacijskom smislu, nema nikakve sumnje kako će alka u Vukovaru biti održana na najvišem nivou.

"Dugo je vremena odluka o tome da se alka trči u Vukovaru dozrijevala u nama Sinjanima i sada smo iznimno ponosni što možemo svečanu alku trčati u Vukovaru. Ovo je po četvrti put da se alka održava izvan Sinja, ali po prvi put da je alka izvan Sinja odlukom ljudi, a ne politike", kazao je Jukić.

Alkarski vojvoda i zapovjednik alkarske povorke, vojvoda Ante Vučić, istaknuo je kako svečanu alku u Vukovaru posvećuje svim onima koji su branili Vukovar od velikosrpske agresije i poginuli za Vukovar te za nestale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stipe jukić, vad, sinj, vukovar, srijem, cetinska krajina, sinjska alka, IVAN PENAVA